Darko Tomaš novi načelnik opštine Prnjavor; SNSD-u I SDS-u najviše mandata u SO

Kandidat SNSD-a Darko Tomaš, novi je načelnik opštine Prnjavor, koji je ubjedljivim rezultatom sa gotovo pet hiljada glasova razlike pobijedio glavnog protivkandidata Sinišu Gatarića, na lokalnim izborima u ovoj opštini. SNSD će po trenutnim još nepotvrđenim rezultatima CIK-a imati I najviše mandata u SO Prnjavor.

 tomas-izbori-pobjeda-snsd-32dockjzo62t0hgohm4ruo

Darko Tomaš kandidat SNSD-a odnio je pobjedu za načelničko mjesto na lokalnim izborima u Prnjavoru sa osvojenih 12.200 glasova.

Predsjednik OIK-a Snježana Krajišnik potvrdila je da je Tomašev glavni protivkandidat Siniša Gatarić iz SDS-a osvojio 7.354 glasa, dok je na trećem mjestu kandidat PDP-a Brane Žunić dobio 498 glasova.

Tomaš je sinoć nakon objave rezultata izjavio da je pobjeda očekivana.

“Ovo je i obaveza za naredni period da se poslu pristupi na najbolji mogući način i da se na taj način građanima uzvrati na ukazanom povjerenju”, rekao je Tomaš.

Uvjeren sam I u dobar rezultat za SO Prnjavor I sa našim koalicionim partnerima ćemo napraviti stabilnu skupštinsku većinu”, rekao je Tomaš.

Kandidat SDS-a, Siniša Gatarić, nakon izbornog rezultata, rekao je da u izbornom procesu nekad dobijete nekad izgubite I da su oni ovaj put izgubili ali svakako nastavljaju dalje.

Učestvovaće kaže u radu Skupštine sa 8 ili 9 odbornika I biće konstruktivna opozicija, gdje će, iako će većinu činiti SNSD podržavati predloge koji su dobri, a ne odbacivati ih po automatizmu zato što dolaze od protivničke strane.

gataric-izbori-poraz

“Ono što je meni lično kao čovjeku žao je činjenica da su građani vjerovatno više vjerovali opštoj nacionalnoj euforiji na republičkom nivou I nekim fikcijama a nisu cijenili djela koja su učinjena za ovu sredinu”, istakao je Gatarić

Kandidatske liste SNSD-a i SDS-a za odbornike u Skupštini opštine Prnjavor dobile su najviše glasova na osnovu obrađenih podataka sa 54 biračka mjesta, objavila je Centralna izborna komisija/CIK/ BiH.

Prema ovim podacima, SNSD je dobio 5.663 glasa ili 30,33 odsto što bi prema nepotvrđenim rezultatima trebalo da iznosi 9 odborničkih mandata u SO, a SDS je dobio 5.000 glasova ili 26,78 odsto odnosno 8 mandata.

Treći po broju glasova je NDP sa 1.595 glasova ili 8,54 odsto glasova I dobiće najvjerovatnije tri odbornička mjesta.

Slijede DNS sa 905 glasova ili /4,85 odsto/ odnosno 2 mandata, a SP, koalicija “Radikalno za narod”, SNS, PDP, Ujedinjena Srpska, I SDA prešli su census od 3 odsto glasova I imaće po jednog odbornika.

Odbornik iz reda nacionalnih manjina biće ponovo Branko Deket.

Napominjemo da su ovo preliminarni I još nepotvrđeni rezultati tako da se mogu desiti promjene. Ostalo je da se prebroje glasovi sa još dva biračka mjesta.

Na području opštine Prnjavor glasalo je 21.071 birača ili 53,91 odsto.

TV K3