BalkanNovosti

Darko Mladić: Skandal odbijanje puštanja na liječenje

0

Odbrana generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića smatra da je skandalozno to što je za samo dva mjeseca produžen rok odbrani za predaju žalbe na osuđujuću prvostepenu hašku presudu.

Generalov sin, Darko, rekao je Srni da je apsurdna odluka Haškog mehanizma da sakrije pod velom tajne odbijanje zahtjeva da se Mladić pusti na privremenu slobodu u Srbiju radi liječenja. On kaže da će odbrana nastaviti borbu da spasi generala i da ga izvuče na liječenje, te da će razmotriti sadašnju proceduru i da li je potrebna nova ili ne.

– Uglavnom oni su odluku u vezi sa odbijanjem zahtijeva za liječenje sakrili pod velom tajne. Jednostavno više ne mogu da izdrže kritiku javnosti za takve odluke i sakrili su se iza tajnosti da ne bi mogla da se komentariše. Samo mogu da kažem da je ta odluka apsurdna, ali ne mogu detaljnije da je komentarišem, jer je proglašena za tajnu – rekao je Darko Mladić.

Na pitanje da li će odbrana ponovo tražiti da se preispita ovakva odluka suda, on je naveo da ne zna šta odbrana proceduralno ima na raspolaganju, pošto je ovo bilo traženje preispitivanja odluke.

– Mislim da ćemo preći na to da ponovo pokrenemo tu proceduru. Možda će ponovo otići ljekari kod generala. Uglavnom, vidjećemo šta su dalje mogućnosti, ali najvjerovatnije da će morati ponovo da idu ljekari kod njega da ga pregledaju – dodao je Darko.

On je naveo da je odbrani potrebno više od šest mjeseci da pripremi žalbu, kako bi bila na pravi način napisana, te da se vidi šta je sve pogrešno napisano u presudi.

Haški tribunal je u novembru 2017. godine izrekao prvostepenu presudu Ratku Mladiću i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora.

Miroslav Kojić za SRPSKAINFO o slučaju SVADBA: To je moj privatni, a ne službeni automobil, PAKUJU MI VIŠEGRADSKI DEZERTERI

Previous article

Fajon: Erdogan i njegov režim brinu EU, skup u Sarajevu je imao značajnu poruku

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan