Danas 18. Međunarodna ulična trka „Prnjavor 2017“

od prnjavorski 0

U okviru programa obilježavanja Dana opštine u petak, 31. marta biće održana 18. Međunarodna ulična trka „Prnjavor 2017“, u organizaciji AK „Prnjavor“.

Dolazak su najavili atletski klubovi iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Austrije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, a ulična trka u Prnjavoru uvrštena je u kalendar Svjetske atletske federacije. Prošlogodišnje prvo mjesto u ženskoj seniorskoj kategoriji braniće reprezentativka Srbije Amela Terzić, koja će se takmičiti u trci na 3.000 metara, a ulicama Prnjavora trčaće djeca predškolskog uzrasta, osnovci, srednjoškolci, juniori i veterani i očekuje se od 1.500 do 2.000 takmičara u svim kategorijama.

Ulična trka „Prnjavor 2017“ imaće i humanitarni karakter, a kompletan prihod od prodaje humanitarnih startnih brojeva namjenjen je Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ iz Banjaluke. Humanitarni broj košta dvije marke i može ga kupiti i neko ko neće trčati, a tokom održavanja trke biće postavljena i kutija za pojedinačne donacije.

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>