Dačić: Slijedi nova borba protiv prijema Kosova u Unesko

od prnjavorski 0

Srbiju na jesen, najvjerovatnije, opet čeka borba za odbranu teritorijalnog integriteta imajući u vidu da je Kosovo najavilo da će ponovo aktivirati zahtjev za članstvo u Unesku, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

“Srbija je pre dve godine pobedila u toj borbi, a sada se na vreme priprema za razgovore sa zemljama koje su na prošlom zasedanju Uneska imale različite stavove”, rekao je Dačić, koji na Kubi učestvuje u ulozi posmatrača na zasjedanju Ministarskog savjeta Asocijacije država Kariba.

On je istakao da je ovo zasjedanje od vitalnog značaja za Srbiju zbog namjere Prištine da ponovo zatraži prijem u Unesko.

Dačić je ukazao na važnost da se lobistima Kosova onemogućimo da utiču na te zemlje da promijene svoj stav kada je riječ o Kosovu i Metohiji.

On je podsjetio da je na Kubi imao 13 uspješnih bilateralnih sastanaka s ministrima raznih karipskih zemalja, a tema je bilo Kosovo i teritorijalni integritet Srbije, prenose beogradski mediji.

“Svi ovi sastanci bili su veoma uspešni, od većine smo dobili podršku za naše stavove kad je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije”, rekao je Dačić.

srna

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>