BalkanNovosti

Dačić: Slijedi nova borba protiv prijema Kosova u Unesko

0

Srbiju na jesen, najvjerovatnije, opet čeka borba za odbranu teritorijalnog integriteta imajući u vidu da je Kosovo najavilo da će ponovo aktivirati zahtjev za članstvo u Unesku, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

“Srbija je pre dve godine pobedila u toj borbi, a sada se na vreme priprema za razgovore sa zemljama koje su na prošlom zasedanju Uneska imale različite stavove”, rekao je Dačić, koji na Kubi učestvuje u ulozi posmatrača na zasjedanju Ministarskog savjeta Asocijacije država Kariba.

On je istakao da je ovo zasjedanje od vitalnog značaja za Srbiju zbog namjere Prištine da ponovo zatraži prijem u Unesko.

Dačić je ukazao na važnost da se lobistima Kosova onemogućimo da utiču na te zemlje da promijene svoj stav kada je riječ o Kosovu i Metohiji.

On je podsjetio da je na Kubi imao 13 uspješnih bilateralnih sastanaka s ministrima raznih karipskih zemalja, a tema je bilo Kosovo i teritorijalni integritet Srbije, prenose beogradski mediji.

“Svi ovi sastanci bili su veoma uspešni, od većine smo dobili podršku za naše stavove kad je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije”, rekao je Dačić.

srna

Obrt u istrazi incidenta ispred noćnog kluba “Opera” u Kozarskoj Dubici

Previous article

EU U STRAHU zbog jačanja uticaja Rusije na Balkanu, ali ih zapravo plaši nešto MNOGO GORE

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan