BalkanNovosti

Dačić: Neprihvatljivo da Nikolić bude na bilo kojoj funkciji

0

Potpredsjednik Vlade Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić kaže da je, iako nema zvanične potvrde o kandidaturi Nikolića, ta informacija očigledno namjerno plasirana.

“Nema zvanične potvrde, ali nema ni demantija. Očigledno da je namjerno plasirana ta priča i da takva namjera postoji, ili barem namjera da se izvrši neki pritisak na Vučića”, rekao je Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Dačić je rekao da su SPS i njegovi koalicioni partneri – Jedinstvena Srbija, Zeleni, Komunistička partija – odmah rekli da kandidat treba da bude onaj čija kandidatura garantuje političku stabilnost i najveće povjerenje, a to je nesumnjivo Aleksandar Vučić.

“Nijedna druga kandidatura ne bi bila prihvatljiva, ne bismo mogli kao zajedničku da je prihvatimo”, istakao je lider socijalista.

Na pitanje da li je njegova ranija izjava da je kandidatura Nikolića “sramotna” prejaka, Dačić je rekao da nije:

“Ako ne prihvatate odluku svoje partije, kandidujete se protiv onoga sa kime ste sarađivali i svrstavate se u red onih protiv Vučića – u čemu je razlika u odnosu na Jankovića, Jeremića i ostale? Svako ko se kandiduje protiv Vučića postaje mu politički protivnik.”

Rekao je da je tokom večere upriličene za austrijskog kancelara Kristijana Kerna stigla vijest da su u toku pregovori sa Nikolićem.

“Eto koliko ima istine u pričama. Ja sam tražio od Vučića da ne odustaje. Nikolić je učvrstio jedinstvo SNS-a i koalicionih partnera, da se ostvare još bolji rezultati”, istakao je Dačić.

Smatra da je Vučić razočaran pristupom Nikolića, ali i napominje da u politici ništa ne sme da vas iznenadi.

“Mene ovo nije iznenadilo, ali ja sam dugo u politici. U svakom slučaju, ovdje nema odustajanja, Nikolić je završio svoju priču sa SNS-om ako hoće da razgovara jezikom ucjena”, rekao je Dačić.

Kaže da oni koji poznaju Vučića sigurno ne bi sa njim razgovarali kao Tomislav Nikolić i to ga je, kaže, iznenadilo.

“Ovo je klasično nerazumijevanje političke realnosti. Nije Srbija 2017. ista kao 2012, pa ni SNS. Ali sigurno, ako je neko vrijeme prošlo, ne može se vratiti unazad”, rekao je Dačić.

Lider socijalista kaže da bi sada bilo neprihvatljivo da Nikolić bude na bilo kojoj funkciji.

Dačić je rekao i da nije otvoreno pitanje parlamentarnih izbora, kao i da nema podjela u SNS-u. Rekao je da je Nikolića, kada je skratio mandat njegove vlade, pitao “zar smo se tako dogovorili”, a on je odgovorio “pa nisam ti obećao da će da traje četiri godine”.

“Kakva podjela u SNS-u, ko je lud da ide za gubitnikom, svi idu za pobjednikom. Ja sam iskusan u politici. Više imam straha od onoga šta će Vučić da uradi nego Nikolić. Da se on ne predomišlja. Nije samo on u pitanju, već cijela naša koalciija”, zaključio je Dačić.

(RTS.rs)

KUP KORAĆA Nemilosrdna Zvezda na plus 52, protiv FMP-a za finale!

Previous article

Mur: Treći entitet ne dolazi u obzir

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan