Dačić: Diplomatska pobeda Srbije u vezi kosovske vojske

od prnjavorski 0

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je večeras da je prisustvovao telefonskom razgovoru premijera Aleksandra Vučića sa generalnim sekretarom HATO Jensom Stoltenbergom i da je srpski premijer rekao da namjera vlasti u Prištini da formiraju vojsku to predstavlja prijetnju ne samo za Srbe na KiM nego za stabilnost čitavog regiona.

Dacić je u obraćanju na predizbornom skupu u Jagodini naveo da je generalni sekretar NATO prenio premijeru da će Priština izgubiti bilo kakvu podršku ukoliko ide na taj potez.

“To je velika diplomatska pobeda za Srbiju”, ocijenio je Dačić, primjetivši da su prethodne vlasti mogle da razgovaraju sa predstavnicima iz Evrope samo jednosmjerno, a telefon kojim su komunicirali sa zapadnim zemaljama imao je slušalicu bez mikrofona, jer je važno bilo šta će da im kažu, zato što “ovi naši njima nisu smeli da kažu ništa”.

tanjug

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>