Da li je pilot nestalog AirAsia aviona letio suviše sporo?!

Da li je pilot nestalog AirAsia aviona letio suviše sporo?! Stručnjaci tvrde da se avion koji je nosio 162 ljudi srušio zbog nedostatka brzine nakon što je uletio u oluju.

FotkaFotografija: Dailymail

Kako je velika potraga za nestalim AirAsia avionom QZ8501 nastavljena danas, stručnjaci su rekli da je avion letio najmanje 160km/h manje od potrebnog, kako bi izbjegao snažnu olujnu frontu. Džefri Tomas, avio – stručnjak i urednik “airlineratings.com”, vjeruje da se pilot susreo sa teškim vremenskim uslovima ali da je letio suviše sporo u svojim nastojanjima da ih izbjegne. Piloti vjeruju da se posada, u pokušaju da izbjegne oluju penjući se, nekako našla u situaciji da leti suviše sporo i da su informacije koje su dobili pokazuju das u okolnosti slične okolnostima koje su prethodile padu Air France AF477 aviona, koji se srušio 2009. godine. Direktor AirAsia (u donjem lijevom uglu na slici) Toni Fernandez, priznao je da nema ni predstavu zašto je avion izgubio kontakt sa kontrolorima dok je putovao na relaciji Indonezija – Singapur, u nedelju. “Mi zaista ne znamo u ovom trenutku, šta je pošlo po zlu”, rekao je  Fernandez.

Prijatelji i rodbina putnika su se okupili na Juanda međunarodnom aerodromu u Surabaji kako bi dobili informacije o avionu. Pilot aviona je imenovan kao Kapetan Irivanto (gornji desni ugao na fotografiji) dok je kopilot aviona francuz Remi Emanuel Plesel!.

Daily mail