Da li je ovo normalno: Tinejdžerski časopis objavljuje seksi uputstva kako da djevojčica zadovolji momka…

U posljednjem srbijanskom izdanju tinejdžerskog časopisa ”Bravo”, koji se može kupiti i na trafikama širom BiH, objavljeno je uputstvo o tome kako da djevojka, ali i djevojčica od 13 godina, zadovolji momka – uz prigodnu ilustraciju.

Časopis Bravo
Časopis Bravo

 

Ovaj tekst izazvao je burne reakcije internet javnosti, koja je zgrožena nad eksplicitnim sadržajem namijenjenim mladim osobama od 13 do 19 godina.

Kako navode mediji u Srbiji, ovo je samo jedan u nizu seksualno eksplicitnih sadržaja u tinejdžerskom časopisu “Bravo”. Često se dešava da anonimne djevojčice redakciji šalju pitanja o raznim seksualnim činovima.

Tako je, na primjer, Nada, djevojčica od 16 godina postavila sljedeće pitanje: “Dečko hoće da ga seksualno zadovoljavam. Šta je to? Nikako ne mogu sebe da zamislim da to radim“.

Zatim joj odgovara redakcija “Bravo”:

“Draga Nado! Oralni seks je vrsta ljubavnog čina, za koji zaista moraš imati poseban ukus. Ako si ti ipak zaključila da ne želiš da staviš penis svog partnera u usta, onda mu to i reci. On te voli i pokušaće to da prihvati. A ako pak želiš da isprobaš oralni seks, onda uradi to na sljedeći način: uzmi nježno u ruku penis tvog dečka i lagano ga obuhvati usnama…”.

Među savjetima koje nudi magazin “Bravo” nalazi se i sljedeća pouka:

“Nemoj se plašiti da ćeš mu povrijediti penis. Dokle god ga ne stisneš previše ili ga ne ogrebeš noktom – sve je okej. Najprije ga opipaj, a potom kreni lagano. Možeš ga nježno masirati šakom. Momci vole…”

I dok tinejdžerke”gutaju” savjete koje im dijeli poznati časopis, postavlja se pitanje da li su stariji previše konzervativni u svojim ogorčenim stavovima prema ovakvim infromacijama ili je ovakav sadržaj ipak primjeren za tinejdžerski magazin koji adekvatno prepoznaje aktuelne teme za mlade?

U raspravu se možete uključiti i vi i svoje stavove izraziti u komentarima na našoj stranici…

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)