CVIJANOVIĆ: Ponosna sam što u Vašingtonu predstavljam Republiku Srpsku (FOTO)

od prnjavorski 0

– Očekujem da ćemo imati bolje razumevanje za ono što jeste BiH i da ćemo negovati i razvijati kontakte na dobrobit svih nas – istakla je Cvijanovićeva

Željka Cvijanović i Snežana Dodik
Foto: Promo

Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je počastvovana i ponosna što je danas u Vašingtonu prisustvovala inauguraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa i na taj način predstavljala institucije i građane Srpske,

– Građani Republike Srpske očekuju i uvek su očekivali da njihove institucije imaju dobru saradnju sa svim zemljama sveta, posebno sa važnim državama kao što su SAD – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila očekivanje da će nakon dolaska Trampa na čelo SAD mnoge stvari u svetu biti drugačije i bolje.

Premijer Srpske je naglasila da je inauguracija američkog predsednika veliki i važan događaj i ujedno prilika za razgovore sa značajnim ljudima koji će biti deo nove američke administracije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Cvijanovićeva je navela da je Predstavništvo Republike Srpske u Vašingtonu već imalo razgovore sa visokim zvaničnicima, koji će biti nastavljeni nakon inauguracije na svečanosti kojoj će lično prisustvovati.

Očekujem da ćemo imati bolje razumevanje za ono što jeste BiH i da ćemo negovati i razvijati kontakte na dobrobit svih nas – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da bi bilo dobro da ovom događaju prisustvuje i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, što nije bilo moguće zbog javnosti već poznatih okolnosti.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Cvijanovićeva je demantovala spekulacije koje su objavili pojedini mediji o troškovima njenog boravka u Vašingtonu.

– Reč je o zvaničnom pozivu i ovo nije stvar koju treba svoditi na određena finansijska pitanja. Nisu tačne spekulacije da je za ovaj događaj izdvojena određena suma novca. Dolazak ovde u finansijskom smislu za Srpsku je jednak odlasku predsednika Vlade ili ministra finansija na razgovor sa MMF-om kada treba da se plati putna karta i smještaj – objasnila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da takve spekulacije neće umanjiti značaj i ponos koji oseća zato što ima priliku da prisustvuje ovakvom događaju.

(Telegraf.rs / Srna)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>