NovostiRS/BiH

Cvijanović: Inckov intervju – priča očajnika koji traži pažnju

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko u intervjuu bečkom dnevniku “Standard” pokazao da je apsolutni lobista bošnjačke politike.

“Incko promoviše nejednakost i krši multietničnost u BiH. On je, zajedno sa promoterima takve sarajevske politike, odgovoran zašto multietničnost ne može da živi u ovoj zemlji, na način kako oni to pokušavaju”, naglasila je premijer Srpske.

Ona je izjavila novinarima u Banjaluci da Incko u ovom intervjuu otvoreno i neprijateljski govori protiv Republike Srpske, kao što je to radio i sve ove godine.

Premijer Srpske je intervju ocijenila katastrofalnim, te da je u njemu pokazan sav očaj i histerija jednog visokog predstavnika u jednoj maloj zemlji koji pokušava da objasni kako se na ovoj kugli zemaljskoj dešavaju svakakve stvari, koje baš nimalo neće uticati na BiH, u kojoj Incko zarađuje svoju ogromnu platu.

“Ovo je intervju jednog očajnika koji nastoji da privuče pažnju, shvatajući da je arhaična kategorija. On je prošlost i da je EU bila pametna, ona bi prije deset godina izbacila visokog predstavnika odavde, umjesto što ga je finansirala i izmišljala kako da kreira novu poziciju specijalnog predstavnika EU. Mnogo su vremena izgubili trpeći ovako nešto, a mi s njima”, smatra Cvijanovićeva.

Komentarišući dolazak pakinstanskog premijera u Sarajevo, prilikom čega ga je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić odveo u džamiju, ali ne i u bogomolje druga dva konstitutivna naroda, Cvijenovićeva je rekla da time nije ispoštovan protokol.

“To je potreba Sarajeva da nameće svoj sistem, način i koncept življenja”, dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, takvo ponašanje govori samo za sebe i ne treba ga komentarisati.

“Ako Zvizdić smatra da je to ispravno, onda je uradio ispravnu stvar. Ja smatram da je ono što ja radim ispravno – pokušavam da pošaljem poruku da trebamo sarađivati svi jedni sa drugima u okviru BiH, a to znači da imamo određena pravila ponašanja”, ocijenila je Cvijanovićeva.

Izvor: ATV

Uskoro šareni statusi na Fejsbuku

Previous article

Dvije djevojke povrijeđene prilikom prevrtanja vozila

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti