NovostiRS/BiH

Čuvena kantautorka Jadranka Stojaković ispraćena na vječni počinak sa gitarom (FOTO)

0

Čuvena kantautorka Jadranka Stojaković sahranjena je danas, ali ne u Aleji zaslužnih građana Banjaluke, kako je to bilo najavljeno, već pored Aleje, na novom groblju u Vrbanji, u Banjaluci.

20160509165355_368736

Sahranjena je s gitarom, dok su grobljem u banjalučkom naselju Vrbanja odzvanjale melodije njenih pjesama. Jadranku su na vječni put ispratili mnogobrojni prijatelji, rodbina, kolege i poštovaoci. Akademik Milivoje Unković, kazao je da malo ko znao da je Jadranka osim dobrog muzičara bila i dobar slikar. “Za Jadranku našu Jacu muzika je bila njena najdublja i najosjetljivija ispovjest njena životna biografija.

Svoju zemaljsku sudbinu djelila je sa svojim velikim prethodnicama Edit Pjaf i Fridom Kalo. Iz životne prolaznosti i njegove surovosti podsvjesno je bježala u svijet imaginacije ukojem se osjećala moćno i sigurno”, govorio je Unković. Od Jadranke oprostila se i Aleksandra Kovačević-Dominović, doktorica koja je brinula o njenom zdravlju od povratka iz Japana. “Mila moja Jaco osprosti mi što sam te jednog dana morala ražalostiti i reći da boluješ od teške bolesti, za koju se u cijelom svijetu ne zna od čega nastaje niti je pronađen lijek.

Došla si do mene puna nade i vjere da ti mogu pomoći sa puno ideja šta ćeš u životu dalje da radiš  nakon svog povratka iz Japana. Danas smo obe gubitnice ti si izgubila svoju životnu bitku a ja sam izgubila još jednog bolesnika koji mi je bio poput prijatelja”, kazala je Alesandra Kovačević Domjenović. Sahrana je održana na groblju u Vrbanji, ali ne u Aleji zaslužnih građana kako je planirano, jer je iz gradske uprave stigla odbijenica za taj čin, iz razloga što još uvijek ne postoji pravilnik o sahranjivanju na pomenutom dijelu groblja.

Nedeljko Milaković, direktor Gradskog groblja Banjaluka kazao je da Aleja zaslužnih građana na kojoj je trebalo da bude sahranjena Jadranka Stojaković još nije zaživjela. “U toku je izrada procedure, na koji način se bira ko će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana. Jadranka je sahranjena na jednoj parceli Gradskog groblja koja se nalzi u samoj blizini Aleje zaslužnih građana. Na vidnom mjestu na kojem je i zaslužila da bude “, istakao Milaković.

20160509172312000000

Jadranka Stojaković je preminula u 66. godini u Banjoj Luci nakon duže bolesti u noći sa 3. na 4. maj ove godine. Duže vrijeme je bolovala od amniotrofične lateralne skleroze, a preminula je banjalučkom Specijalnom centru “Ivan Pavao II” Dom za starije osobe. Galerija

nezavisne

Dragan Čavić ubijeđen u pobjedu

Previous article

Kameron: I rat je moguć ako odemo iz Unije

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti