MagazinZanimljivosti

Čudo u manastiru Svetog Luke

0
Na dan kada proslavljaju svoju slavu i kada se obilježava 100 godina od smrti porodice Romanov, ikona svetog Alekseja Romanova je zamirotočila.

Ova božija milost dogodila se prije dva dana u manastiru Sveti Luka za vrijeme liturgije. Prema riječima igumana manastira arhimandrita Alekseja Bogićevića, vjernici su primijetili da je ikona “počela da plače”.

“Ta ikona je prvi put počela da mirotoči 2006. godine. Za sve nas je to milost gospodnja i mi to osjećamo kao blagodatno stanje. Gospod nas tješi, posebno jer se manastir obnavlja pomoću naroda. To nam daje snagu”, objašnjava iguman.

On dodaje da je ikonu svetog Alekseja dobio na poklon 1985. godine, na veliki četvrtak u Jerusalimu, otkad je uvijek s njim.

“Živio sam tamo do 1989. i sve to vrijeme je bila sa mnom, a kasnije je prenesena u manastir Svetog Luke”,priča iguman Aleksej.

Manastir Svetog Luke jedini u Srbiji ima crkvicu posvećenu Romanovima, a preključe je slavio kao manastrirsku slavu i imendan igumanu Alekseju, po careviću Alekseju.

Inače, Srpska pravoslavna crkva i podvorje Ruske crkve u Beogradu obilježile su stogodišnjicu smrti porodice Romanov svetom arhijerejskom liturgijom u Ruskoj Crkvi na Tašmajdanu, koju je služio patrijarh srpski Irinej.

Patrijarh je istakao da je pitanje da li bi Srbije poslije Prvog svjetskog rata uopšte i bilo da nije bilo cara Nikolaja Drugog.

Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje

Previous article

Perverznjak uhvatio konobaricu za zadnjicu, ona ga sastavila sa zemljom: Prava drama nastala kad je došla policija (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin