Čubrilović: Skupština – jedan od glavnih stubova Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je najviša zakonodavna institucija jedan od glavnih stubova Republike Srpske i tekovina demokratije, prava i slobode građana da neposredno odlučuju o najznačajnijim pitanjima za društvo u kome žive.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Obraćajući se na svečanoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske povodom 25 godina postojanja i rada parlamenta Srpske, Čubrilović je naglasio da je
Republika Srpska naša otadžbina, te da od svih nas zavisi njen opstanak, položaj i napredak.

“Želimo da svi zajedno radimo odgovorno i što je moguće bolje, više i efikasnije, da donosimo dobre, pravedne i provodive akte koji će omogućiti razvoj i napredak Republike Srpske, bolji i bezbjedniji život njenih naroda i građana”, poručio je Čubrilović.

Svečanoj sjednici prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, potpredsjednik Narodne skupštine Srbije.

Sjednici prisustvuju i bivši predsjednici Narodne skupštine Republike Srpske, predstavnici pravosudnih i ustavnosudskih institucija, Srpske pravoslavne crkve i ostalih vjerskih zajednica, te diplomatskog kora u BiH.

Prigodnim svečanostima danas se u Banjaluci obilježava 25 godina postojanja i rada Narodne supštine Republike Srpske.

srna