Crnadak zbog “hladne osvete” prijavio Dodika policiji

Zbog javnih prijetnji koje mi je uputio predsjednik Republike podnio sam prijavu nadležnim institucijama i očekujem da Milorad Dodik bude procesuiran, poručuje ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak. CD sa izjavom Milorada Dodika dostaviće MUP-u Srpske kao dokazni materijal.

dodik-crnadak-22 (1)

“Uznemirio je  moju porodicu i moje najbliže okruženje sa onom prijetnjom i zato ja očekujem da institucije RS urade svoj posao. Radi se o vrlo direktnoj prijetnji u to ste mogli svi da se uvjerite. Posebno je opasno jer ju je uputio predsjednik Republike i jer ona može da utiče na raznorazne ludake koji će sutra htjeti da mu se dodvore”, izjavio je Crnadak.

Igor Crnadak  ne treba da se plaši kineskih poslovica i Milorada Dodika, nego svoje izdaje, odgovara predsjednik Republike.

“Ne znam kako bi se osjećao da sam rekao poslovicu koja ovdje važi, a to je: ‘Ko drugome jamu kopa sam u nju upada.’ Dakle, on očigledno ima problem s tim poslovicama, ja nemam, a njegova porodica i on mogu mirno da žive”, kazao je Dodik.

Milorad Dodik poručuje Crnatku da ga čeka na narednim izborim i očekuje da će pokazati koliki je marginalac.Ministar inostranih poslova poručuje da je zbog svega  pojačao i lično obezbjeđenje.Crnadak kaže da je razgovarao i sa Ministrom inostranih poslova Draganom Lukačem. U MUP-u Srpske danas bez puno priče. Ministar i direktor policije na putu su za Sarajevo.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova kratko su nam poručili da su jutros iz PDP-a dobili prijavu zbog navodnih prijetnji koje je predsjednik Republike uputio ministru inostranih poslova. Igora Crnatka pozvali su u prostorije MUP-a da o cijelom slučaju da izjavu.

U MUP-u kažu da se do kraja dana Igor Crnadak nije pojavio u njihovim prostorijama.

Milorad Dodik optužio ga je da je tokom boravka u Americi isključivo tražio da se protiv lidera SNSD-a povede opsežna istraga. Dodik je tada izjavio da mu neće oprostiti i da će se držati stare kineske poslovice da se osveta servira hladna. U Savezu za promjene to su shvatili kao otvorenju prijetnju.

atv