Crnadak: Dodik slagao sve što je rekao o mom obraćanju na sastanku s Mogerini

od prnjavorski 0

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak najavio je za sutra vanrednu konferenciju za novinare, zbog, kako je naveo, netačnih tvrdnji koje je iznio lider SNSD-a Milorad Dodik o njegovom obraćanju tokom sastanka predsjednika stranaka u BiH s potpredsjednicom Evropske komisije Federikom Mogerini.

“Sve što je Milorad Dodik rekao večeras o sadržaju onoga što sam ja pričao i mom obraćanju na sastanku s Mogerini, slagao je. O tome šta sam ja govorio na sastanku, ali i o tome kako se Dodik ponašao na ovim razgovorima sutra ću govoriti na vanrednoj pres-konferenciji”, rekao je Crnadak.

Konferencija za novinare biće održana u sjedištu PDP-a u Banjaluci u 11.30 sati.

Dodik je, kako su prenijeli mediji, izjavio da su predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak pokušali da na sastanku situaciju u Republici Srpskoj prikažu težom, “iako je situacija u FBiH bremenita problemima, a niko od političara iz Federacije BiH to nije spomenuo”.

Naveo je i da su Govedarica i Crnadak neistinito prikazali rad javnog servisa Republike Srpske.

“Politički je nekorektno da se na ovom mjestu koristi situacija za prizeman politički obračun”, kazao je Dodik.

(Klix)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>