CRNA STATISTIKA – SRBAC, MODRIČA: Dvoje mrtvih u dvije saobraćajne nesreća tokom 24 sata

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se u petak ujutru dogodila u naselju Kukulje, kod Srpca, poginuo je biciklista Zoran Topić (56), a samo dan ranije u Modriči je život izgubio Nedeljko Vidović (54), vozač sitroena C5.

Topić, koji je iz Kosijerova, opština Laktaši, poginuo je oko 9.25 na lokalnom putu Srbac – Laktaši, kada ga je udario mercedes kojim je upravljao Banjalučanin Milorad Milinčić (66).

Uviđaj je obavio Željko Blažić, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Srbac.

“Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja, radi rasvjetljavanja svih okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija smrtno nastradalog lica, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS”, saopštila je Maja Đaković-Vidović, rukovodilac odnosa s javnošću Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Zbog ove nesreće saobraćaj lokalnim putem  Kukulje – Laktaši je bio u višečasovnom prekidu i preusmjeren je zaobilaznim seoskim putem. Uzroci nesreće se utvrđuju.

Utvrđene su okolnosti pod kojima je dan ranije, tačno u 0.01, na magistralnom putu M-17 u Modriči poginuo Vidović.

Taj vozač je, krećući se iz smjera Doboja, usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu i nedržanja dovoljnog odstojanja, udario u zadnji dio kamiona koji se kretao u istom pravcu.

Za volanom kamiona mercedes aktros bio je Gosto Božić (33), koji nije povrijeđen.

“Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Modriča zajedno sa ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja Modriča. Na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj tijelo preminulog prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice radi obdukcije”, navodi se u saopštenju iz CJB Doboj.

NEZAVISNE