Ćosić: U potragu za Konstantinom smo uključili sve raspoložive resurse

Načelnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina Žarko Ćosić rekao je da je šestodnevna pretraga za dječakom Konstantinom Stijepićem urađena kako je bilo maksimalno moguće, sa svim resursima na raspolaganju, a u nju je svakodnevno bila uključena porodica dječaka i u prosjeku 300 ljudi na terenu.

Бијељина – ЦЈБ – конференција за новинаре

Ćosić je zahvalio svim učesnicima potrage za desetogodišnjim dječakom na Majevici i mještanima Lopara koji su pokazali humanost i solidarnost u šestodnevnoj akciji spasavanja koja je, nažalost, okončana pronalaženjem tijela Konstantina Stijepića.

“Tijelo dječaka pronađeno je na lokalitetu Vis u selu Potok, sedam kilometara udaljeno od porodične kuće, a obdukcija je pokazala da nema tragova nasilja i da je smrt nastupila smrzavanjem”, rekao je Ćosić danas novinarima.

Ćosić je naveo da je tokom potrage pretraženo 40 kilometara kvadratnih izuzetno teškog i nepristupačnog terena.

Na konferenciji za novinare o rezultatima rada CJB Bijeljina u februaru, načelnik kriminalističke policije Darko Kovrlija je naveo da djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta bilježe pad od 40 odsto u odnosu na isti period 2016. godine.

Koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta je 76 odsto.

U februaru je izvršeno ukupno 78 krivičnih djela i tužilaštvima prijavljeno 57 lica, od kojih 14 povratnika u vršenju krivičnih djela i tri maloljetnika.

Zbog zloupotrebe droga u ovom periodu prijavljeno je pet lica, dok je šest lica prijavljeno zbog privrednog kriminala kojim je stečena protivravna imovinska korist od 386.000 maraka.

Kovrlija je rekao novinarima i da je policija identifikovala jedno lice, koje im je za sada nedostupno, a dovodi se u vezu sa brojnim lažnim dojavama o postavljenoj bombi u objektima u Bijeljini koje su se dešavale od početka godine.

Načelnik policije Stjepan Terzić rekao je novinarima da je stanje javnog reda i mira na području CJB Bijeljina dobro i da su u februaru počinjena 34 prekršaja, što je značajno smanjenje u odnosu na 60 prekršaja u uporednom periodu.

Među ovim prekrđajima najviše je tuča i fizičkih napada u 13 slučajeva, a od 31 izvršioca njih šest su povratnici u vršenju prekršaja, dok je dominantan uzrok i dalje alkohol i netrpeljivost.

Prema ocjeni inspektora Radenka Kneževića, stanje je dobro i u oblasti bezbjednosti saobraćaja i u februaru na području CJB Bijeljina nema poginulih ni teško povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama.

U udesima je osam lica lakše povrijeđeno, što je značajno smanjenje u odnosu na četiri teško i 22 lakše povrijeđena u uporednom periodu.

Knežević je istakao da je na putevima u regiji smanjen i broj saobraćajnih nezgoda koje su uzrokovali mladi vozači za 80 odsto, dok je za 60 odsto manje udesa koje su izazvali vozači pod dejstvpom alkohola.

(Srna)