NovostiSvijet

Članovi porodice potvrdili pogibiju Mirze Haklaja u Siriji

0

Na ratištu u Siriji poginuo je Podgoričanin Mirza Haklaj, jedan od aktera snimka “Islamske države” na kojem su upućene prijetnje balkanskim državama, potvrdili su članovi njegove porodice.

haklaj-mirza21

Video-snimak “Čast je u džihadu, poruka Balkancima”, objavio je El Hadžat medija centar, propagandni centar formiran kako bi poruke islamista doprle do publike na Zapadu.

Ne zna se kada je napravljen taj snimak, na kojem pripadnici “Islamske države” sa Balkana pozivaju muslimane da im se pridruže ili u zemljama u kojima žive “pokrenu napade”, prenose podgoričke “Vijesti”.

U tom propagandnom videu, koji je kasnije uklonjen, pojavio se i Haklaj, koji je prije odlaska u Siriju stanovao u podgoričkom naselju Stara Varoš.

“Ako želite ponos, dođite braćo. Nemojte da vas prljavi hapse, da vas ponižavaju, da vam upadaju u pola noći kući, da vaše hanume i sestre otkrivene nalaze. Braćo Valahi, bojte se Alaha, poziv Halife je nešto što se mora ispoštovati. Braćo draga, dođite da osjetite slast Imana. Hvala uzvišenom Alahu na svemu”, poručuje sada pokojni Haklaj, sa tog video snimka.

Njegova porodica je tvrdila da nisu vidjeli snimak, i da ih je telefonom kontaktirala Mirzina supruga, koja im je i potvrdila da je Mirza poginuo u Siriji.

Vijest o pogibiji Mirze Haklaja je danima pronošena Podgoricom, ali do juče nije potvrđena. srna

Skromni papa Franjo u Sarajevu se vozi u fordu fokusu

Previous article

Uhapšen ubica dječaka: Obarač povukao maturant osnovne škole

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti