Cijeli život pleše i troši porodično bogatstvo, a sad je banka došla po svoje

Đanluka Vaki (50) obožava tetovaže, zavisnik je o teretani, a život mu se svodi na provod i poziranje sa zgodnim ženama na jahtama, u privatnim avionima i skupim automobilima – sve to na Instagramu na dnevnoj bazi prati čak 11 miliona ljudi, ali prema pisanju italijanskih medija, čini se kako je uživanju u luksuzu ipak došao kraj.

Naime, playboy Đanluka, nasljednik porodičnog bogatstva koji zapravo nikada nije radio, ovih dana ostao je bez nekoliko raskošnih vila i broda – sve mu je zaplijenila banka zbog duga od čak 10,5 miliona eura (oko 20,5 miliona KM). Otrov za žene, Vaki, izgubio je i dionice prestižnog golf kluba kraj Bolonje, ali i dalje uporno negira da je u finansijskim problemima.

My favourite sunset in the world..S2S #miami #gvlifestyle

Objavu dijeli Gianluca Vacchi (@gianlucavacchi)

– Ma to je samo mali, potpuno nevažan dug – izjavio je Đanluka, čija porodica posjeduje farmaceutsku firmu, koja, bez obzira na dobru zaradu, očito više ne može pokrivati njegov ekstravagantni način života. Iako Vaki na društvenim mrežama i dalje objavljuje fotografije iz kojih je teško zaključiti da je u škripcu s novcem, internet se itekako ruga njegovom finansijskom krahu. Na Facebooku je čak organizovan event pod imenom “Trovare Un Lavoro a Gianluca Vacchi” (“Pronađimo posao Đanluki Vakiju”) – riječ je o podrugljivoj akciji koja će se održati 1. septembra u Milanu, a cilj joj je zaposliti Gianlucu Nazionale, kako mu od milja tepaju sugrađani.3

 

Bambi❤️ @gutierrezary

Objavu dijeli Gianluca Vacchi (@gianlucavacchi)

– Moramo mu pomoći, makar da otvori slastičarnicu dok se ne snađe… A možda bi mogao biti i instruktor plesa, to mu odlično ide – stoji u opisu urnebesne humanitarne akcije. Narcisoidni Vaki u međuvremenu se ponaša kao da se baš ništa zabrinjavajuće ne događa – nego, i dalje uživa u ljenčarenju s novom djevojkom, 23-godišnjom Arijanom Gutereš, koja je bila Miss Kolumbije 2014. Ispod zajedničke fotografije koju je prije četiri dana objavio na Instagramu čak je posprdno napisao: “Sad, kad sam odrastao čovjek, moram početi razmišljati šta ću raditi u životu”.

 

jutarnji.hr