MagazinSvaštara

CICA MACA OD 50.000 EVRA Bengalska mačka ili “Rols-Rojs” u svetu ljubimaca

0

d951e54d8ec16de12f23b38fe9b52dc6

“Rols-Rojs” u svetu ljubimaca, bengalska mačka koja košta i do neverovatnih 50.000 evra, svoje vlasnike obara s nogu egzotičnim izgledom, inteligencijom kao i pitomošću. Ova mačka koja kod nas košta i do 2.500 evra stvorena je ukrštanjem odomaćene vrste sa azijskom leopard mačkom.

Bengalske mačke

Cena Bengalske mačke od 2.500 evra, od koje će mnogi ostati zgranuti i već odmahivati uz komentar da će pre kupiti solidno automobilče, deluje i racionalno budući da ju je jedna fascinirana Britanka platila skoro 50.000 evra, te je jasno zašto je ova rasa poznata kao “Rols-Rojs” u svetu ljubimaca. Cica-maca, koja stiče obožavaoce egzotičnim izgledom, inteligencijom i pitomošću stvorena je ukrštanjem odomaćene vrste sa azijskom leopard mačkom.

Ove mačke poznate su kao veoma inteligentne

– Kladio sam se sa prijateljem da ću svog mačora, Bandita, dresirati da koristi toalet. Nijednog trenutka nisam posumnjao u svoju pobedu, i naravno, on je morao da plati piće celom društvu u kafani – priča Petar Ćirić, odgajivač Bengalskih mačaka.

Mužjaci su gotovo duplo veći od ženki

Razlika između mužjaka i ženki je vidna, budući da Petrov Bandit ima sedam kilograma, skoro duplo više od svoje “životne saputnice” Avi, koja je oko tri kilograma lakša, a oba primerka nešto su veća i mišićavija od domaće mace.

blic

Aleksandra Nikolić, Beograđanka koja je odbila slavnog Di Kaprija

Previous article

DRAMA U PRIŠTINI: Avion sa 143 putnika izleteo sa piste!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin