BalkanNovosti

CIA odgonetnula tajnu analizirajući govor: Konačno otkriveno ko je bio Tito!

0

BEOGRAD – Predsjednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nije bio jugoslovenskog porijekla, navedeno je u dokumentu o fonetskoj analizi jezika kojim je govorio, a koji je nedavno objavljen na sajtu američke Centralne obavještajne agencije.

20150623104447_311578

U dokumentu, sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, konstatuje se da je Tito govorio srpskohrvatski, koji mu je “navodno” maternji, ali sa “stranim akcentom”. U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti maternji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski.

“Samoglasnik i isto se izgovara poslije mekih i tvrdih suglasnika u srpskohrvatskom jeziku. Na drugoj strain, oni čiji je maternji jezik ruski ili poljski vjerovatno bi obje riječi izgovarali sa umekšanim n.

To je upravo Titov izgovor srpskohrvatskog jezika i on se najbolje opisuje kao strani akcenat”, navodi se u analizi.

Autori dokumenta kažu da bi bilo logično pretpostaviti da je kontroverzni Tito Rus ili Poljak, ali naglašavaju da se njegov identitet samo može pretpostaviti, kao i da sigurno nema “jugoslovensko porijeklo”.

Oni konstatuju da upravo Titovo nejugoslovensko porijeklo može da objasni njegovu nepristrasnost i dosljedno tome “uspjeh” u razrješavanju raznih problema i sukoba etničkih grupa u Jugoslaviji.

Autori analize, koja je rađena na osnovu jednog Titovog govora iz 1977. godine, zaključuju da bi bilo kakvo dalje istraživanje stvarnog i pravog Titovog identiteta služilo samo u akademske svrhe, prenosi Balkaspress.com.

https://www.youtube.com/watch?v=jF3eq1yiuHE

Aerodrom Tuzla postao baza “Wizz air-a”: Od sutra nove linije, sada letovi na devet destinacija!

Previous article

Prnjavor: Prijem za najbolje učenike FOTO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan