Četvrta izložba maketarskih radova oduševila Banjalučane

Maketarstvo je više od prolaznog hobija. Zahtjeva mirnu ruku i strpljenje, posvećenost. Zato nema ništa ljepše nego kada poslije stotinu sati rada završite minijaturu broda ili vazduhoplova, koji u potpunosti izgleda kao original, priča Banjalučanin Željko Grbić.

vlcsnap-2016-02-20-21h11m18s43

“Bar među nama Banjalučanima prodaje nema, mi ovo radimo iz čiste ljubavi možemo nešto pokloniti, ali da prodamo to ne, čista ljubav, čist hobi. A što se tiče posjete moram reći da sam prezadovoljan i kolegama koji su nas podržali”, rekao je Željko Grbić, maketar iz Banjaluke.

Osamnaestogodišnji Nikola Milovanović iz Pančeva u maketarstvo se zaljubio gledajući kaže oca kako izrađuje brodove. Za sada najviše radi sa plastikom i drvetom, a brodovi su mu nepresušni izvor inspiracije.

“Gledao sam to tako malo šta tata radi i onda sam tako došao na ideju da odradim naravno i onda smo tako počeli zavisi i tako je i ta neka ljubav počela. Sve zavisi koji model makete radite, koji je materijal. Za ovaj model ovde mi je trebalo mesec dana”, priča Nikola Milovanović iz Kluba “Panon” u Pančevu.

Na 4-tu izložbu maketarskih radova pohrlili su Banjalučani svih uzrasta. Jednima se dopadaju vinjete, plovila, drugima ratna avijacija.

Pored maketara iz Srbije, svoje radove u Banjaluci su izložili i ljubitelji tog hobija iz Hrvatske i Slovenije. Oduševljeni su, kažu, toplinom i prijemom Banjalučana.

atv