Četković: Firme iz Prnjavora i Oštre Luke dobro posluju sa Njemačkom

od prnjavorski 0

Šef Predstavništva Republike Srpske u NJemačkoj Mićo Ćetković istakao je danas da jačaju veze firmi iz Srpske i NJemačke, te da je najveći potencijal i interes za saradnju primjetan u poljoprivredi i elektroenergetskom sektoru.

njemacka-zastava
“Naš zadatak jeste da naše firme uspostave kontakt sa privrednim subjektima iz NJemačke. Imamo nekoliko firmi koje su uspostavile dobru saradnju, a prošle godine smo organizovali susrete u Štutgartu na kojima je učestvovalo oko stotinu firmi iz Srpske i NJemačke”, rekao je Ćetković za “Glas Srpske”.

On je naglasio da dobre poslovne rezultate u NJemačkoj ostvaruju firme iz Oštre Luke i Prnjavora.

“Poslovni ambijent nije sjajan ni u Evropi, ali dajemo sve od sebe da učinimo da našim firmama olakšamo uspostavljanje poslovnih veza i izlazak na njemačko tržište”, dodao je Ćetković.

On je napomenuo da je potražnja u NJemačkoj ogromna za medicinarima i da je Predstavništvo Srpske uvijek otovoreno za bilo kakvu vrstu pomoći građanima Srpske.

srna

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>