Četiri stvari o vladarima svijeta su nam poznate, ali jednu nikada nećemo znati

Bilderberg grupa je već dugo vremena predmet raznih spekulacija. Ali šta zapravo znamo o ovoj grupi za koju teoretičari zavjera govore da vlada svijetom.

bildeberg-grupa

Ovo su četiri stvari koje su nam poznate. I jedna koju nikada nećemo znati.

1. ZNAMO GDJE SE ODRŽAVA SASTANAK

Mjesto gdje se održava sastanak Bilderberg grupe nije tajna. Prošle godine svjetski moćnici su se sastali u Kopenhagenu. Ove godine mjesto susreta je jedan hotel u Austriji.

2. ZNAMO KO ĆE DOĆI NA SASTANAK

Već je objavljen i spisak učesnika. Između ostalih sastanku Bilderberg grupe prisustvovaće Žoze Manuel Barozo nekadašnji predsjednik Evropske komisije, Hajnc Fišer predsjednik Austrije, premijer Belgije Čarls Mišel. Takođe sastanku će prisustvovati i čelnici velikih svjetskih kompanija poput Gugla i Dojče banke.

3. ZNAMO ŠTA SU TEME SASTANKA

Pre sastanka Bilderberg grupa objavljuje o čemu će se pričati. Ono što je poznato je da će ove godine razgovarati o – vještačkoj inteligenciji, prijetnjama hemijskim oružjem, gorućim ekonomskim pitanjima, evropskoj strategiji, globalizaciji, Grčkoj, Iranu, Bliskom istoku, NATO, Rusiji, terorizmu, Velikoj Britaniji, SAD, izborima u SAD.

4. ZNAMO DA JAKE  SNAGE OBEZBJEĐUJU SASTANAK

Oblast oko mjesta sastanka je u potpunosti zatvorena. I nema potrebe za bilo kakvim privatnim obezbjeđenjem. Vlade u potpunosti sarađuju i pružaju punu policijsku zaštitu.

Svako vozilo koje se približi zaštićenoj zoni provjeriće austrijska policija.

5. ALI… NIKADA NEĆEMO SAZNATI ŠTA JE REČENO NA SASTANKU

Prema pravilu niko od prisutnih nikada ne govori o tome šta je rečeno na sastanku Bildergerg grupe. O tome ne govore čak ni političari kojima je dužnost da predstavljaju birače koji su ih izabrali i kojima bi trebalo da “polažu račune.”

Ne postoje zapisnici, ne postoje nikakvi izvještaji sa sastanka. Ranije su čak i hapsili novinare koji su pokušali da intervjuišu učesnike sastanka.

Veliki međunarodni sastanci nisu u potpunosti transparentni, ali se barem na kraju izda neko saopštenje za javnost.

E toga nema kod Bilderberg grupe.

Učesnici odlaze u tišini. Baš kao što su i došli. Independent