NovostiRS/BiH

Čeda Jovanović: Dodik na pogrešnom putu

0

Predsjednik Liberalno demokratske stranke Čedomir Jovanović izjavio je u Sarajevu da je Milorad Dodik na pogrešnom putu i blizu tačke poslije koje neće moći nazad” i ocijenio da nema velike razlike između njega i opozicije.

ceda1

U intervjuu za sarajevski “Dnevni avaz”, Jovanović je rekao da nema velikih koncepcijskih razlika između opozicije i vlasti u RS te da je i jednima i drugima isključivi orijentir Beograd i Srbija, jer je to, kako je dodao ” način na koji se, zapravo, opstaje na vlasti u RS”.

“Kao u pilotiranju, kada idete po pisti, imate tačku nakon koje nema povratka. Mislim da je Dodik blizu tačke poslije koje više neće moći nazad. Ne mislim da griješim kad kažem da će on jednog dana završiti sam sa sobom i da će Mile organizovati miting, a Dodik kontramiting, rekao je Jovanović juče tokom boravka u Sarajevu.

Na pitanje kako vidi trenutne odnose BiH i Srbije, Jovanović je kazao da su oni zapali u stereotipe te da u njima ima previše fraza, a da su, globalno, odnosi talac neiskrenosti i nemoćnosti da se vodi konkretna politika koja bi bila sposobna da rješava probleme generacije političare nagomilale u posljednjih skoro 30 godina.

“Mislim na ideju da možete jedno govoriti u Banjoj Luci, drugo u Sarajevu. Mislim da je neiskrenost i u političarima koji, nemoćni da rješavaju probleme, alibi traže u neriješenim međunacionalnim odnosima, a oni često nisu jedini uzrok stagniranja BiH”, rekao je Jovanović.

Komentarišući rezultate izbora održanih nedavno u Srbiji, Jovanović je rekao da je za njega ključni problem činjenica da narod nije uspio definisati cilj koji bi budućnost zemlje učinio boljom.

 tanjug/avaz

HOROSKOP ZA 23. MAJ: Bikovi, nije vam dan! Strelčevi, jeste li svesni koliko ste srećni?

Previous article

24 časa u Prnjavoru: U saobraćajki povrijeđena maloljetna osoba – nekoliko ulica bez struje

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti