Čavušoglu: U Evropi će uskoro početi “sveti rat” 24 Dijeljenje

od prnjavorski 0

Turski ministar inostranih poslova, Mevlut Čavušoglu rekao je da će Evropu uskoro zahvatiti “sveti ratovi”, nakon što je Gert Vilders, vođa krajnje desne partije u Holandiji poražen na parlamentarnim izborima.

Čavušoglu smatra da pobjeda Marka Rutea u Holandiji nije pobjeda demokratije.

“Sada kada su izbori u Holandiji gotovi, kada pogledate stranke, vidite da nema razlike između socijalnih demokrata i fašiste Vildersa”, rekao je Čavušoglu prenosi Independent.

“Svi oni imaju isti mentalitet. Gdje ćete ići? Gdje to vodi Evropu? Počeo je kolaps, koji će Evropu odvesti u ponor. Sveti rat će uskoro početi u Evropi”, kazao je Čavušoglu.

Vildersova Stranka slobode bila je druga na izborima u Holandiji, a u Parlamentu te zemlje osvojili su 20 mjesta. Ruteov VVD dobio je 30.

Francuski predsjednički kandidat Emanuel Makron pozdravio je rezultate izbora u Holandiji, kao i Angela Merkel koja je nazvala Rutea da bi mu čestitala na pobjedi.

(N1)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>