Čavić: Ako se srpstvo mjeri kilogramima, Dodik je veći Srbin

od prnjavorski 0

Visok je 190 centimetara, ima 120 kilograma i nosi broj cipela 50, ako su to mjere srpstva onda je Dodik veći Srbin od mene, rekao je sinoć Dragan Čavić, lider NDP i nekadašnji predsjednik RS, komentarišići za N1 “izjavu Milorada Dodika da je izdajnik i da treba da se izvini srpskom narodu”.

cavic

On je istakao da je prava manifestacija patiotizma poštovati građane, ne ispoljavati primitivizam, činiti dobro svakome, prenosi N1.

– U ratu je patriotizam “uhvati se puške'” – istakao je on, prenosi N1.

Čavić je kazao da iako je poražen u izboru za gradonačelnika Banjaluke, rezultat od 40.000 osvojenih glasova govori dovoljno.

– Nije lako srušiti režim, ali koji je režim ostao vječno? Savez za promjene je samo jedan dio političke artikulacije nezadovoljstva stanjem u društvu – rekao je Dragan Čavić između ostalog.

Kada je posrijedi referendum o Danu RS Čavić je rekao da “Dodik nije mogao naručiti bolju stvar”.

– Odluku o referendumu je donijela NSRS, on čak nije podnio ni inicijativu. On ako je mogao nešto da naruči, to je politički delikt. Moj kolega iz stranke očekuje poziv Tužilaštva svaki dan i odazvaće se čim ga dobije – rekao je Čavić za N1.

Čavić je, takođe, istakao da su mnoge stvari u BiH predimenzionisane.

– Deveti januar je toliko predimenzionisan, a jedni od glavnih koji su doprinijeli tome su međunarodni faktori – smatra Čavić.

“Živio sam u vremenu kada su sankcije bile svakodnevice”

Čavić je istakao sinoć da su sankcije visokog predstavnika, EU i Zapada prema Republici Srpskoj moguće.

– Ja sam živio u vremenu kada su sankcije bile svakodnevnica. Ove danas su mačiji kašalj. Tada su glave letjele kao kugle u kuglani. Spektar jeste šaren, ali postoje mogućnosti. Djelovanje visokog predstavnika da smijeni Dodika je besmisleno, neće postići ništa, samo teže turbulencije, a sve će se vratiti na ovo stanje – tvrdi Čavić.

Smatra da ne postoji pravni okvir da Dodik odgovara za referendum, nego je to djelo NSRS koji su izglasali referendum. I Čavić je digao ruku za, podsjetivši da je on prvi smijenjeni Srbin odlukom visokog predstavnika 1998. godine, prenosi N1.

– Građani su dovoljno kažnjeni politikom SNSD, da im ne treba kažnjavanje Zapada. Građani mu daju vlast, MMF mu daje finansije – rekao je Čavić.

“Ovdje živi samo politički kusur”

Zabrinjava ga to što se BiH i RS nalaze u žiži interesovanja Zapada, pogotovo SAD i Rusije.

– Ovdje živi samo kusur. Politički kusur, izvinite na teškim riječima. Ovaj mikroprostor ne može nikome biti interesantan osim po količini međusobno prolivene krvi – kaže Čavić uz dodatak da je Rusija znatno promijenila politički kurs prema RS nego što je to ranije bio slučaj.

 

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>