MagazinZanimljivosti

Čas je auto, čas je robot: Japanski inženjeri napravili pravog pravcatog transformersa (VIDEO)

0

Japanski inženjeri napravili su “stvarnog” transformersa koji može da se preobrazi iz potpuno upotrebljivog automobila u ogromnog humanoidnog robota. Prototip su nazvali “J-deite Ride”, a zasluge za njega preuzimaju tri nezavisne robotičke i mašinske kompanije.

Kada je automobil, u transformeru mogu da se voze dva čoveka. Ipak, oni koji se nađu za volanom ne moraju da brinu da će usled munjevite promene zaraditi mučninu i vrtoglavicu. J-deite Ride još uvek ne postiže onu munjevitu transformaciju na koju smo navikli na filmovima. Potrebno mu je oko minute da od automobila postane robot i vrati se u pređašnje stanje.

Kao automobil ovaj prototip dostiže maksimalnu brzinu od 60 kilometara na čas, dok se kao robot kreće na dva načina – ili tako što se “vozi” na točkovima kola (kada mu maksimalna brzina iznosi 30 kilometara na čas), ili tako što hoda čovek. Koraci mu, ipak, zasada nisu jača strana te u 60 minuta uspeva da ih napravi tek oko 100.

Njegovi tvorci kažu da u jednom trenu planiraju da ga komercijalizuju i učine dostupnim u tematskim parkovima, prenosi portal Interesantni inženjering.

ROBOTSKO SUMO RVANJE

Pomerajući granice robotike, Japanci su odlučili da spoje dve stvari koje im veoma idu od ruke – nauku i sumo. Tako su napravili novi oblik sporta u kome iz malog ringa dva robota pokušavaju da isteraju jedan drugog. Kako izgleda robotski-sumo, pogledajte u sledećem videu.

(D.D.S./Interesting engineering)

“Tukli su ih, polijevali alkoholom i VODALI KAO PSE” Zapisnik sa saslušanja Dudakovića otkrio JEZIVA SVJEDOČENJA, ali je krvnik ipak PUŠTEN NA SLOBODU (VIDEO)

Previous article

DNEVNI HOROSKOP ZA 2. MAJ: Rak treba da izbjegava vezu sa ovim znakom, a Lava čeka pravi ljubavni spektakl

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin