BalkanNovosti

Bunt u Svarovskom zbog prebacivanja proizvodnje u Srbiju

0
?????????????????????????????????????????????????????????

Savjet za zapošljavanje austrijskog proizvođača kristala Svarovski zabrinut je stanjem u kompaniji, koja sve više proizvodnje iz fabrike u Wattensu seli u Srbiju.

?????????????????????????????????????????????????????????

“Sve manje i manje se proizvodi u Wattensu, naš menadžment je opredjeljen za selidbu radnih mjesta. Srbija je čini se, lijek za jeftinu proizvodnju, samo je pitanje da li je to etično ili ne”, rekao je Ernst Daberto, predsjednik Savjeta za zapošljavanje listu Tiroler Tageszeitung, prenosi Der Standard.

On konstatuje da se sve više troškova, poput administrativnih, dijeli na sve manji broj zaposlenih u proizvodnji. Radnici u Wattensu od 27. oktobra do 4. novembra poslati su na odmor, a ovaj prekid rada unio je strah među zaposlene.

Svarovski je priznao da je stanje u Wattensu napeto.

“Pritisak na profitabilnost na lokaciji Wattens još nije olakšan, iako ove godine u cjelini očekujemo rast u poslovnoj jedinici sa kristalima”, saopštila je kompanija.

Obim proizvodnje u Wattensu potonuo je jer umjesto velikih količina kupci sve više traže kolekcije sa manjim količinama. Prazan hod između Nacionalnog dana i Svih Svetih djelimično je iskorišćen kao odgovor na “fluktuacije proizvodnih naloga” i smanjenje zaostataka odmora, saopštio je Svarovski.

(b92)

Sok savladao Krajinovića

Previous article

Elon Musk vodi “Teslu” bez stola u svojoj kancelariji

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan