NovostiSvijet

Bujice u Grčkoj nose sve pred sobom, najmanje 14 mrtvih

0

Najmanje 14 osoba poginulo je u bujičnim poplavama u blizini Atine, javljaju svjetski mediji.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao da bude veći.

AP je prethodno javio da su četiri osobe stradale u bujičnim poplavama koje su na zapadnoj periferiji grčke prestonice pretvorile puteve u mutne brzake pune blata i šuta, kao i da su poplavljeni domovi i poslovne prostorije.

Navodi i da je vatrogasna služba objavila da je neimenovana žena stradala u svom domu na području Megare, u kojem je takođe u poplavljenoj kući pronađeno tijelo nastradalog muškarca.

Američka agencija navodi da su vatrogasci primili 340 poziva za pomoć kako bi ispumpali vodu iz poplavljenih zgrada i spasili ljude koje su zarobljeni zbog nadolaska vode poslije velikog nevremena.

Dodaje i da su vlasti zatvorile škole u atinskim oblastima Mandre, Nea Peramosa i Megare, dok je nemoguće prići nekim dijelovima autoputa Atina-Korint koji ide kroz taj deo Grčke.

Vatrogasci su uspjeli da spase putnike autobusa koji je ostao zarobljen na autoputu nakon nailaska bujice.

ANA je prethodno prenijela da su žestoke kiše poplavile područja Mandre, Nea Peramosa i Megare, da je jedna osoba je poginula, a više ljudi ostalo zarobljeno u kućama i automobilima.

“Radimo najbolje što možemo kako bismo se suočili s ovim problemima”, izjavila je portparolka vatrogasne brigade Stavrula Maliris grčkoj agenciji.

U međuvremenu, društvene mreže preplavljene su video snimcima koji prikazuju koliko su velike razmjere poplava. Voda pred sobom nosi apsolutnosve što joj se nađena putu.

https://youtu.be/wzJJ658gR58

tanjug

Cvijanović: Treba povećati najnižu platu

Previous article

Humanitarne karaoke u Prnjavoru

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti