BUČNO SLAVILI, PA NASMRT PRETUČENI Detalji ubistva vođe navijača u Novom Sadu

Policija je uhapsila Stevana Josića (34), zvanog Sima Strahota, osumnjičenog da je ubio Dragana Jovanovića (26), zvanog Gidra, osuđivanog kriminalca i vođu navijača Vojvodine, i Darija Roklicera (29), bivšeg boksera.

Dragan Jovanović bio u lošem fizičkom stanju u trenutku ubistva

Foto: FacebookDragan Jovanović bio u lošem fizičkom stanju u trenutku ubistva
 Prizor koji su napadači ostavili bio je stravičan, a kako saznajemo, lica ubijenih bila su potpuno plava, imali su i povrede po celom telu, a njih dvojica preminuli su na licu mesta.

Gidra se ranije iste večeri provodio u obližnjem lokalu, gde se ponašao bahato, a bio je u društvu jedne devojke i muškarca.

Foto: J. Pap / Tanjug

– Bio je bahat i glasan, urlao je po lokalu i diktirao muziku – navodi naš izvor.

Iz lokala je, prema rečima našeg izvora, pijan dozivao prijatelje da mu se pridruže govoreći kako ide “naša muzika”.

Kako kaže izvor “Blica”, iako korpulentan momak, on nije delovao spremno za tuču, jer je još uvek patio od posledica ranjavanja, šepao je, bio je poguren, a iz ruke mu je virila metalna šipka.

U šoku: Devojka u suzama

Foto: J. Pap / TanjugU šoku: Devojka u suzama

Štaviše, pristalice frakcije navijačke grupe “Firma” pod nazivom “G3”, koju je vodio ubijeni Jovanović, juče su kačili i fotografije Jovanovića koje pokazuju njegovo stanje.

Brzom i efikasnom akcijom pripadnika MUP-a u Novom Sadu juče oko 15 sati uhapšen je Josić, koji je inače pripadnik obezbeđenja “Moje kafanice”, a momak poznat kao Sima Strahota ranije je hapšen za tuče i nasilnička ponašanja.

Uhapšeni Stevan Josić

Foto: Privatna arhivaUhapšeni Stevan Josić

On se tereti da je metalnom šipkom usmrtio dvojicu Novosađana i protiv njega je podneta prijava za teško ubistvo.

Kako saznajemo, juče oko 18 sati uhapšen je i njegov saučesnik, odnosno drugi napadač.

Podsetimo, ubijeni Gidra je jedan od ljudi iz novosadskog kriminalnog miljea koji se tokom ove godine često pominjao, pošto je letos ranjen na plaži “Štrand”, a teško je izaranjavan i u septembru ove godine u sačekuši ispred stana u kom je živeo u naselju Grbavica.

PRIVOĐENJE:Inspektori privode Josića u PU Novi Sad

Foto: RAS SrbijaPRIVOĐENJE:Inspektori privode Josića u PU Novi Sad

Tada je napadač koji se dovezao „audijem“ ispalio na njega rafal iz „kalašnjikova“. Pogodio ga je u desnu potkolenicu, desnu butinu, levo koleno i desnu nadlakticu, a zadobio je i prelom desnog ramena. Gidra je pre toga letos ranjen u navijačkom obračunu na Štrandu u nogu, a tada je policiji ispričao da je pucao sam u sebe i to slučajno.

Prošle nedelje policiji se predao Stevan A., koji je pucao na njega u septembru i priznao ranjavanje.

Ubijeni Roklicer nije bio poznat u kriminalnim, ali ni u navijačkim krugovima.

Privođenja mogućih umešanih u ubistvo sinoć su se nastavila.

Ubijeni Gidra 38 prijava u dosijeu

Protiv njega je bilo podneto 38 krivičnih prijava, od kojih neke za najteža krivična dela kao što su držanje u zatočeništvu, silovanje, prodaja droge, napad na policiju i druge.

Dva puta je i osuđen, pucao je na čoveka u punom gradskom autobusu, u sačekuši ranio mladića u Futogu, a ranio je i pripadnika obezbeđenja jedne novosadske diskoteke.

Roklicer je poznat organima gonjenja zbog krađa, a uslovno je osuđen zbog tog dela.

blic.rs