BRUKA U JAVNOM PREVOZU: Izbačen iz autobusa, jer je plaćao kartu sa 10 KM

Ukoliko planirate da kartu za autobus banjalučkog “Autoprevoza” platite sa novčanicom od 10 KM može vam se desiti da vas vozač izbaci iz vozila.

 

Ovakvoj sceni  ATV svedočio je danas oko 12 časova na stanici u naselju Lazarevo, na liniji broj 2 koja saobraća na relaciji Banjaluka – Trn.

Vozač je putnika oslovljavao sa “ti” i rekao mu da izađe iz autobusa jer nema sitno 1,60 KM koliko košta karta.

Čim je putnik izašao iz autobusa vozač je nastavio sa vožnjom.

Direktor “Autoprevoza”, Dejan Mijić je, nakon što je obavešten o ovom slučaju, rekao da će ukoliko se dokaže krivica vozača isti biti kažnjen.

– U ovom slučaju vozač je postupio suprotno pravilima i biće detaljno ispitano šta se dogodilo. Ukoliko se utvrdi greška vozača biće kažnjen – izjavio je Mijić.

Napominje da putnici često novčanicama od 100 i 200 KM žele da plate kartu i nadaju se da vozač neće moći da im vrati kusur kako bi se besplatno vozili. Međutim, u ovom slučaju kada je u pitanju 10 KM ističe da nema opravdanja jer se brinu da vozači imaju dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura putnicima.

Prevoznici u Banjaluci ovih dana od gradskih vlasti traže poskupljenje cena karata u gradskom prevozu.

Cena pojedinačne karte je poslednji put menjana u januaru ove godine. Tada je u dogovoru grada i autobuskih prevoznika odlučeno da cena karte u gradskom prevozu sa 1,60 KM bude spuštena na 1,40 KM.

 Izvor: ATV