BalkanNovosti

Brnabić ponudila ostavku zbog Mihajlović i Joksimović: Vučić presekao svađu oko gej slikovnice

0
– Bez sumnje je ovo bio jedan od najtežih dana otkako sam ušla u Vladu 2016. godine, a svakako otkako sam predsednica iste – rekla je premijerka Srbije

Prepirka zbog hrvatske gej slikovnice uslovila je žustru raspravu srpskih političara na sednici VladeSrbije, posle koje je premijerka Srbije Ana Brnabić ponudila ostavku i izjavila da je to “bez sumnje bio jedan od najtežih dana otkako je ušla u Vladu 2016. godine, a svakako otkako je predsednica iste”.

Ona je ovo izjavila za Novosti nakon otvorenog verbalnog sukoba premijerke i Nenada Popovića koji je neprimereno komentarisao slikovnicu, i ministarki Zorane Mihajlović i Jadranke Joksimović koje su ga otvoreno branile.

Nenad Popović@npopovicSNP
 У тренутку када се као држава боримо на све начине да подржимо рађање, из Хрватске нам увозе геј сликовнице! То под хитно треба зауставити! Морамо да станемо на пут онима који желе да нас убеде да је у реду да “РОКО ИМА ДВЕ МАМЕ, А АНА ДВОЈИЦУ ТАТА”.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/roko-ima-dve-mame-a-ana-dvojicu-tata-prva-gej-slikovnica-osvaja-region-u-planu-i/tb2v8sw 

ROKO IMA DVE MAME, A ANA DVOJICU TATA Prva gej slikovnica osvaja region, u planu i IZDANJE NA…

“Roko voli kad mu mame čitaju priču za laku noć” ili “Ana je srećna jer ima najbolje tate na svetu”, samo su delovi slikovnice o istopolnim roditeljima, prve ovog tipa u regionu.

blic.rs

– Verujem da, kao po mnogim drugim pitanjima, Vlada treba da bude primer jedinstva, kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti prema ljudima sa kojima radite, a pre svega poštovanja i uviđavnosti. Žao mi je što to nekada nije tako i u tim situacijama svakako dovodim u pitanje svoje mesto i ulogu u Vladi – kaže Brnabićeva.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Uz napomenu da voli Srbiju, ona je navela da je jedini razlog zašto je na čelu Vlade njena “vera da ova zemlja može da ostvari svoj pun potencijal i da možemo da obezbedimo našim građanima normalan život, dobar standard, da možemo svetu da pokažemo svu našu inventivnost i kreativnost…”

– Verujem da nam kao društvu više od svega treba jedinstvo, a ne stalno nalaženje razloga za nove podele. Verujem da u Srbiji više ne treba da bude bitno kakve je ko vere, seksualne orijentacije, etničke pripadnosti ili bilo kakve druge razlike, već da svi zajedno treba da guramo u istom smeru da bismo nadoknadili svo propušteno vreme – objasnila je Brnabićeva.

Premijerka ističe da joj je u ovakvim trenucima “beskrajno značajna podrška predsednika Vučića” sa kojim se, navodi, iskreno konsultuje.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

– I ovog puta smo razgovarali o celoj situaciji. Pozvao me je da čuje kako se osećam povodom svega što se dogodilo i na sednici Vlade i pre nje. Imam njegovo razumevanje i podršku i verujem da je to osovina koja Srbiji daje snagu i zbog koje vredi nastaviti borbu.

Brnabićeva zaključuje da sada treba ostaviti sve po strani i nastaviti zajednički rad na rešavanju problema građana.

– Očekujem od ministara da se fokusiraju na resore koje vode i jedinstvo – zaključila je ona.

(Telegraf.rs)

Potraga za Banjalučaninom koji je osvojio 122. 864,46 KM

Previous article

Prnjavor: Išao pogrešnim smjerom u kružnom toku

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan