Brexit seli proizvodnju MINI-ja iz Britanije?

Posle najave da bi Bentley mogao da izmjesti pogone za izradu vozila iz Ujedinjenog Kraljevstva, još jednom tradicionalno britanskom auto-brendu preti preseljenje proizvodnje sa Ostrva.

Prošlogodišnja referendumska odluka o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije zadala je glavobolje čelnicima mnogih automobilskih proizvođača koji imaju fabrike u Britaniji, a svoja vozila prodaju širom EU.

Nedavno je šef marke Bentley, Volfgang Dirhajmer, izjavio da bi ta auto-kompanija mogla da preseli svoju proizvodnju iz Velike Britanije nakon Brexita, ako to bude neophodno.

Ovog puta, sličan nagovještaj dolazi iz BMW-a, koji je vlasnik marke MINI. Za početak, njemački proizvođač razmatra opciju da budući električni model MINI-ja izrađuje negdje na Kontinentu, a jedan od čelnika BMW-a nagovijestio je da bi to mogao da bude tek prvi korak u izmještanju proizvodnje sa Ostrva.

U razgovoru za Blumberg, izvršni direktor BMW-a, Harald Kruger, rekao je da Britanija ostaje važna lokacija za proizvodnju MINI-ja, ali da će konačna odluka zavisiti od toga kako će ta zemlja okončati pregovore o Brexitu, koji treba da počnu krajem marta.

Iako se i sada neki modeli MINI-ja sklapaju izvan Velike Britanije, najveći broj vozila ove marke izrađuje se u toj zemlji, u pogonima u Svindonu i Oksfordu. Ako bi došlo do selidbe sa Ostrva, MINI bi u budućnosti mogao da se proizvodi u fabrici VDL Nedcar u Holandiji, gdje se već sklapaju MINI hečbek i novi Countryman, kao i BMW X1, ili u Lajpcigu, u Njemačkoj, gde BMW izrađuje modele Serije 1.

BMW, kao i mnogi drugi proizvođači automobila čiji su pogoni u Velikoj Britanijia, zabrinut je zbog mogućih trgovinskih barijera koje bi mogle da se uspostave prema toj zemlji nakon okončanja postupka Brexita.

(B92)