MagazinZdravlje

Bradonje vs Golobradi – naučna diskusija

0

Novembar je bio mjesec brade. Iako je prošlo neko vrijeme, to nije razlog da se ne osvrnemo na zanimljivu kampanju vođenu širom svijeta.

Da, tzv #Movember je 11 – godišnja kampanja koja je lansirana kako bi se muškarci ohrabrili da puštaju brkove svih 30 dana novembra, kako bi se podigla svijest o muškom zdravlju.

beard

Učesnici su takođe ohrabrivani da doniraju novac, koji bi bio utrošen na istraživanja i sprečavanje teških bolesti, raka prostate, tumora testisa kao i poboljšanje mentalnog zdravlja. Do danas, Movember fondacija je skupila više od 500 miliona dolara u 21 državi. Ali ‘ajde da preskočimo dobre stvari i baziramo se na ono što je tema..

Šta nauka ima reći za te brade, bradice, brkove, brčiće…

Momci koji su zaslužni za čuveni AsapSCIENCE su odlučili da počnu diskusiju na temu, šta su prednosti i nedostaci brade i obrnuto. Razlog za ovo su istraživanja koja su vršena proteklih godina, i koja su navodno dokazala, da 60% verbalne komunikacije sa potencijalnim sagovornikom, zavisi direktno od toga kako izgledate.

Jedna studija je pokazala da su bradonje ostavljale utisak dominantnosti i agresivnosti, što baš i nije vibracija koja vam treba na npr. razgovoru za posao. Druga studija je pokazala da su bradata lica npr. manje privlačna.

S druge strane, studija koja preferira golobrade frajere je sponzorisana od strane proizvođača najboljeg brijača na svijetu koji postoji, na svijetu.. ikad.. Gillette! A i ako se detaljnije pogleda video, ti profesionalci, oni svi imaju brade koje ne liče ni na šta.. Tako da nisam uvjeren da će bradonje ostati bez kancelarije sa pogledom, samo zbog brade!

Šta još nauka ima da kaže za bradonje i one koji to nisu? Pogledajte video ispod!

ASAP Science/Prnjavorski.net

19 rijetkih fotografija Avganistana, prije ratova..

Previous article

Selimović prijeti da će reisa “zaklati nasred Baščaršije” VIDEO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin