Braća Karabatić pomažu sprske i hrvatske porodice

Francuski rukometni reprezentativci Nikola i Luka Karabatić organizovali su aukciju predmeta brojnih francuskih sportista, a cijeli prihod ide porodicama u Hrvatskoj i Srbiji koje su stradale u velikim poplavama prije dvije godine.

Priča je većini već poznata, Nikola i Luka rođeni su u braku hrvatskog rukometaša Branka iz Makarske, a majka Radmila je iz Aleksinca. Rođeni su u Nišu gdje je otac igrao, a kad je Nikola imao tri godine, cijela se porodica preselila u Francusku.

Obojica danas igraju za Francusku. Nikola je jedan od najboljih, ako ne i najbolji svjetski rukometaš. Nije ovo prvi put da Karabatići pomažu porodicama na području nekadašnje države, pomagali su i prije dvije godine kad su poplave poharale istočni dio Hrvatske i dio Srbije. Sada su sakupili vrijedne predmete poznatih francuskih i evropskih sportista.

Prema najavama trebali bi se tu naći dresovi njihovih saigrača poput Tijerija Omejera, Lika Abaloa, Danijela Narcisa, reket Kristine Mladenović… Aukcija će se održati u Frontignanu, a Karabatići se nadaju velikom odazivu i dobroj prodaji.

tportal.hr