Ostali sportoviSport

Braća Karabatić pomažu sprske i hrvatske porodice

0

Francuski rukometni reprezentativci Nikola i Luka Karabatić organizovali su aukciju predmeta brojnih francuskih sportista, a cijeli prihod ide porodicama u Hrvatskoj i Srbiji koje su stradale u velikim poplavama prije dvije godine.

Priča je većini već poznata, Nikola i Luka rođeni su u braku hrvatskog rukometaša Branka iz Makarske, a majka Radmila je iz Aleksinca. Rođeni su u Nišu gdje je otac igrao, a kad je Nikola imao tri godine, cijela se porodica preselila u Francusku.

Obojica danas igraju za Francusku. Nikola je jedan od najboljih, ako ne i najbolji svjetski rukometaš. Nije ovo prvi put da Karabatići pomažu porodicama na području nekadašnje države, pomagali su i prije dvije godine kad su poplave poharale istočni dio Hrvatske i dio Srbije. Sada su sakupili vrijedne predmete poznatih francuskih i evropskih sportista.

Prema najavama trebali bi se tu naći dresovi njihovih saigrača poput Tijerija Omejera, Lika Abaloa, Danijela Narcisa, reket Kristine Mladenović… Aukcija će se održati u Frontignanu, a Karabatići se nadaju velikom odazivu i dobroj prodaji.

tportal.hr

SAD: Dodik nije dobio zvanični poziv za Trampovu inauguraciju

Previous article

Gugl objavio listu najtraženijih pojmova u 2016.

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.