“Bosanski problem” – šifra tajne službe za seks Donalda i Melanije Tramp

Američka tajna služba ima spremne “tajne šifre” za sve aktivnosti svog predsjednika pa i one koje se odnosne na njegovu intimu, a ona koja se odnosi na ljubavni odnos prvog čovjeka SAD i prve dame se vjerovali ili ne zove “bosanski problem”.

CLEVELAND, OH – JULY 18: on the first day of the Republican National Convention on July 18, 2016 at the Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio. An estimated 50,000 people are expected in Cleveland, including hundreds of protesters and members of the media. The four-day Republican National Convention kicks off on July 18. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Ukoliko tajni agenti zaduženi za sigurnost predsjednika SAD u naredne četiri godine ikada kažu da “Otpadnik i Renesansa raspravljaju o bosanskom problemu”, to će značiti da su Donald Tramp i Melanija provode “kvaliteno vrijeme zajedno”, piše britanski Miror.

“Otpadnik” je tajna šifra za predsjednika, a “Renesansa” je šifra za prvu damu, dok je “bosanski problem” tajna šifra za njhov seksualni odnos.

Ipak, za te šifre nije zaslužan Donald Tramp, nego njegov prethodnik Barak Obama, prvi predsjednik koji je nakon dugo vremena svojoj tajnoj službi naznačio ovakvu potrebu.

Iako je Bil Klinton bio poznat kao “švaler” za čiju je aferu s Monikom Levinski i seks u Ovalnom uredu znao cijeli svijet, on nije imao tajnu šifru za polni odnos, a poslednji predsjednik prije Obame koji je imao učestale polne odnose u Bijeloj kući bio je, Kalvin Kulidž. Veza između njega i njegove supruge “zaiskrila” je strašću nakon tragične smrti njihovog mlađeg sina.

Jedno je sasvim sigurno, vjerovatnoća da bi Donald i Melanija Tramp u četiri oka mogli raspravljati o stvarnoj situaciji u BiH je istinski na nivou naučne fantastike.