NovostiRS/BiH

Borci i RVI zaspoleni u Ministarstvu poljoprivrede tužiće Usorca zbog uvreda

0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske zatražilo je izvinjenje od predsjednika Udruženja mljekara Srpske Vladimira Usorca koji je, kako navode, uvrijedio sve borce i ratne vojne invalide zaposlene u ovom ministarstvu.

Vladimir-Usorac
“Republiku Srpsku su stvarali i za nju su se borili i brojni zaposleni u ovom ministarstvu, a ne Usorac – sanjar unitarne BiH i ministarstva poljoprivrede BiH koje, na njegovu veliku žalost, neće uspjeti da napravi”, rekao je Srni portparol Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Aleksandar Macanović.

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je poljoprivredne proizvođače-mljekare da se javno ograde od ovakvih “nerazumnih i neartikulisanih izjava Usorca koji vodi privatni rat sa ministarstvom, a kojima nanosi štetu svim mljekarima koje, navodno, predstavlja i u čije ime traži ministarstvo poljoprivrede BiH”.

Ministarstvo traži od mljekara, ali i od ostalih udruženja poljoprivrednika da se javno izjasne da li podržavaju Usorca u zahtjevima za formiranje ministarstva poljoprivrede BiH.

“Sakrivajući se iza svih časnih i poštenih poljoprivrednika, učesnika rata, Usorac ima obraza da pita gdje su bili zaposleni u Ministarstvu 1992. godine. Bili smo na prvoj liniji fronta zajedno sa svim poštenim seljacima, a ne sa tajkunima i poslijeratnim profiterima kao što je Usorac”, istakao je Macanović, dodajući da će, ukoliko se Usorac ne izvini, pripadnici Vojske Republike Srpske i ratni vojni invalidi zaposleni u Ministarstvu lično tužiti Usorca zbog iznesenih uvreda.

On je dodao da je Usorac uvrijedio i sve ostale poštene i časne radnike Ministarstva koji za svoj rad dobijaju platu i nemaju nikakve druge privilegije, za razliku od njega koji je od Republike Srpske dobio milione, a koji sada pokušava da se sakrije iza svih poljoprivrednika stvarajući lažnu sliku i lansirajući podjele da postoje “farmeri, s jedne, i oni u ministarstvu, s druge strane”.

Kada je riječ o ostalim optužbama i spekulacijama Usorca o kreditima iz IRB-a, Ministarstvo ga poziva da svoje tvrdnje potkrijepi i dostavi ih MUP-u i Tužilaštvu.

Predsjednik Udruženja mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac ponovo je juče zatražio formiranje ministarstva poljoprivrede BiH, navodeći da to “svakim danom podržava sve veći broj poljoprivrednika Srpske”.

On je za BN televiziju iznio niz uvreda na račun boraca i ratnih vojnih invalida, te ostalih zaposlenih u Ministarstvu.

srna

FOTO: Obilježena desetogodišnjica caffe Trocadera sa Bajom Malim Knindžom

Previous article

U Gradišci poginuo policajac

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti