Borac gubio 4:0 pa predao utakmicu

Da li ste ikad čuli da je fudbalski klub predao utakmicu jer je gubio? Danas je to napravio banjalučki Borac.

Jedan od najtrofejnijih bh. klubova igrao je protiv Maribora i na poluvremenu gubio 4:0. Odlučio je tada da neće igrati drugo poluvrijeme.

Borac, koji je vodeća ekipa Prve lige RS, predaju utakmice u turskom Beleku opravdao je tvrdnjom kako je Maribor obećao da neće nastupiti s prvim timom.

Maribor je na teren poslao potpunu drugačiju ekipu od one koja je dan ranije odigrala 1:1 s moskovskim Spartakom, ali su iz Borca procijenili da je to i dalje prejaka ekipa i da Slovenci nisu ispoštovali dogovor.

“Tražili smo protivnika našim juniorima i igračima koji su malo igrali. Ponuđena nam je mlada ekipa Maribora, a kada smo izašli na travnjak dočekali su nas Tavares, Mešanović, Vršić i ostali željni postizanja pogotka našem 15-godišnjem golmanu”, rekao je za SportSport.ba razočarani trener Borca Darko Vojvodić.

“Htio sam prekinuti utakmicu već u 20. minuti. Čak sam i ušao u teren, ali je odlučeno da odigramo poluvrijeme”, izjavio je Vojvodić i Mariboru ponudio revanš, ali s prvom ekipom Borca.

Banjalučki klub je u Turskoj ranije odigrao još jednu nevjerovatnu utakmicu sa čečenskim Ahmatom. Slavio je 2:1, ali susret se pamti po višeminutnoj opštoj tučnjavi igrača na travnjaku.

Borac je u bivšoj Jugoslaviji osvojio Kup 1988. godine kada je kao drugoligaš pobijedio Crvenu zvezdu, a u Bosni i Hercegovini ima jedno osvojeno prvenstvo i jedan Kup. U drugu ligu je izbačen prošle godine zbog financijskih problema.

NK Maribor

@nkmaribor

Test št. 2 v Beleku trajal le 45’, tekmeci pri 0:4 niso želeli nadaljevati z igro. Čeprav ni igral nihče iz prvih 11 proti Spartaku in smo imeli po dogovoru predvideni 2 enajsterici za današnji dvoboj, so se s klopi Borca po vmesnem pritoževanju odločili za odhod z igrišča.

(index.hr)