Bojić: Dodik je likovao kada su uvođene sankcije SDS-u

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Borislav Bojić je rekao kako vjeruje da SAD neće ostati usamljene u uvođenju sankcija predsjedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku.

Bojić je kazao da mu je žao što su uvedene sankcije predsjedniku RS, podsjećajući Dodika da je svojevremeno likovao kada su uvođene takve vrste sankcija rukovodstvu SDS.

“Ja ne želim da likujem. Meni je žao što će RS snositi posljedice sankcija jer nisam siguran da će SAD ostati usamljene u ovom svemu”, kazao je Bojić.

On ističe da je svim ovim nanesena šteta imidžu manjeg bh. entiteta, ponavljajući da mu je najviše žao građana RS.

Na pitanje da li je ovo poruka kako se bliži kraj kako Dodika treba pobjediti na izborima, a ne da ga smjenjuje vladavini Milorada Dodika, Bojić je odgovorio da smatra bilo ko.

“Mene zabrinjava stanje u BiH zbog svih poruka koje imamo priliku slušati u posljednje vrijeme. Govorim o pozivima na sukobe i opremanje za rat. To zabrinjava. Potpuno sam uvjeren da kod nas ima dovoljno snaga koje će spriječiti bilo koju vrstu sukoba”, kazao je Bojić.

Smatra kako predsjednik SDA, Bakir Izetbegović i predsjednik entiteta RS Milorad Dodik svojim izjavama stvaraju katastrofalnu atmosferu.

“Odmah se tu pojave Dudaković, Halilović, Bećirović i mnogi drugi koji podgrijavaju atmosferu i igraju se vatrom. Opasno je u BiH raditi na takav način. Dodika trebamo pobjediti na izborima”, zaključio je Bojić.

klix.ba