NovostiRS/BiH

Blizanci iz Prijedora na korak do crveno-bijelog dresa

0

Četrnaestogodišnji blizanci Đorđe i Lazar Nišić iz Prijedora dobili su priliku da zelene dresove Rudara zamjene crveno-bijelim iz Beograda.

Tokom petodnevnog boravka u Srbiji i probne utakmice za Crvenu zvezdu, Nišići su dali sve od sebe i dobili zeleno svjetlo trenera. Ukoliko bude pozitivna odluka i čelnih ljudi omladinske škole “Marakana”, fudbaleri iz grada na Sani bi već za mjesec dana trebalo da zaigraju na Marakani. U međuvremenu će biti dogovoreni uslovi njihovog prelaska.

Blizanci kažu da su ostvarili svoj san.

“Dobili smo priliku i iskoristili je, velika je čast da igramo za klub kojem se divimo cijeli život”, priča Lazar.

Međutim, ovakva prilika ne pada sa neba. Blizanci vrijedno treniraju od svoje šeste godine. Igrali su u selekciji pionira prijedorskog Radnika sedam godina, a posljednjih šest mjeseci su u Rudaru. Priznaju da je najvažnija sporedna stvar na svijetu tokom cijelog njihovog djetinjstva uvijek na prvom mjestu.

I dok njihovi brojni vršnjaci sijede uz kompjutere, druže se putem društvenih mreža i slobodno vrijeme provode uz virtuelne igre, oni žive život punim plućima. Kada nisu u školi, obavezno su na nekom od fudbalskih terena. I to im se isplatilo.

Zajedno su osvojili 60-ak medalja. Mjesta za nove trofeje u njihovoj kući sve više nedostaje.

Sa reprezentacijom Republike Srpske i Gradskog fudbalskog saveza Prijedor obišli su mnoge zemlje i bili zapaženi. Smatraju da su za njihov uspjeh najzaslužniji trener Radnika sa Urija Draženko Vujičić i direktor tog kluba Slaviša Kralj.

Blizanci su igrači u napadačkom redu. Kažu da su jedan drugom lijeva i desna noga.

“Mi se dobro razumijemo, jer vježbamo zajedno i najbolje igramo kada smo jedan uz drugog”, ističe Đorđe.

Iako su blizanci, saigrači ih ne mješaju. Zabune oko imena prebrode se za nekoliko utakmica. U svemu jedinstveni, ali ipak pronašli smo im jednu razliku – svjetska dilema i njih je razjedinila: Lazaru je najbolji fudbaler Ronaldo, dok Đorđe sportskog uzora vidi u Mesiju.

Majka Jelena priča da su Đorđe i Lazar i prve korake u životu napravili uz loptu. To im je bila najdraža igračka.

Kaže da telefoni ne prestaju da zvone posljednjih dana; brojna rodbina i prijatelji čestitaju na uspjehu blizanaca.

“Meni je to sve još nestvarno. Malo dijece dobije takvu priliku, ali videćemo šta će biti. Neka su oni meni zdravi i pametni”, ističe Jelena Nišić.

Slaviša Kralj, direktor GFS Prijedor i jedan od bivših trenera blizanaca, tvrdi da su mladi igrači zaslužili ovakvu šansu.

“Oni su bili zapaženi u Češkoj, Ukrajini, Sloveniji i Hrvatskoj. U igri su postigli vrhunski kvalitet i zaslužili su da igraju za Crvenu Zvezdu, ali im tek tamo predstoji prava borba”, zaključuje Kralj.

U probnoj utakmici za Crvenu zvezdu protiv OFK Šabac, blizanci Nišić su zablistali u punom sjaju. Đorđe je postigao gol i imao dvije asistencije.

I fudbalske veštine Lazara su došle su do izražaja, zbog čega je trener Savić rekao da bi trebalo da igraju za nekadašnjeg svjetskog šampiona.

Konačnu odluku donijeće direktor Omladinskog kluba “Marakana” Dragan Mladenović.

Izvor: ATV

Top 16 razloga za svakodnevni seks

Previous article

Pre 7 godina je zaludela Srbiju, nestala, otišla u Ameriku, ovako sada izgleda lepa Neda iz serije “Greh njene majke”! (FOTO) (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti