PrnjavorVijesti

BLIC: Kalabiću šut-karta iz SNSD-a

0

Članu Predsedništva i Glavnog odbora SNSD Dragi Kalabiću otkucano je izbacivanje iz stranke, saznaje „EuroBlic“.

 

Naši izvori iz vrha najveće političke partije u Srpskoj otkrivaju da je Kalabićeva karijera u SNSD definitivno završena, te da je, prema njihovim rečima, postalo samo pitanje dana kada će stranački organi objaviti odluku o njegovom isključenju iz članstva.

 Naime, sagovornici „EuroBlica“ navode da je Kalabićeva pozicija u SNSD ozbiljno uzdrmana još uoči održavanja opštih izbora 2014, kada je on, kako tvrde, ušao u otvoreni sukob s vrhom stranke zbog odluke da aktuelna premijerka RS Željka Cvijanović bude kandidat vladajuće koalicije za srpskog člana Predsedništva BiH.

– Kalabić, koji je u to vreme obavljao dužnost šefa kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, žestoko se usprotivio odluci Milorada Dodika da Cvijanovićeva bude kandidat za člana Predsedništva BiH. Kalabićev lični animozitet prema Cvijanovićevoj ne bi predstavljao ni po jada da on nije otvoreno sabotirao njenu kandidaturu u svom matičnom stranačkom odboru u Prnjavoru, gde je bojkotovao njenu predizbornu kampanju i odbijao da organizuje postavljanje premijerkinih predizbornih plakata u tom gradu – tvrde naši sagovornici.

Željka Cvijanović

Foto: S Pasalic / RAS SrbijaŽeljka Cvijanović

Oni dodaju da se Kalabićev sukob s vrhom SNSD od tada do danas neprekidno produbljavao, kao i da je njegova dugogodišnja netrpeljivost prema Željki Cvijanović dosegla vrhunac proteklih nekoliko meseci, kada je, kako ističu, počeo otvoreno da zahteva njenu smenu s premijerske funkcije.

– Stalno medijsko prozivanje Cvijanovićeve zbog „nesposobnosti“, ali i poslednji sukobi u prnjavorskom SNSD, za koje su mnogi najviši stranački funkcioneri okrivili upravo Kalabića, po svemu sudeći, zapečatili su njegovu karijeru u SNSD. Jedino što Kalabića i dalje drži u stranci jeste strah Milorada Dodika od gubitka jednog poslaničkog mesta u Narodnoj skupštini RS. S druge strane, lider SNSD će Kalabićev slučaj morati brzo da rešava ukoliko ne želi da rizikuje mnogo ozbiljnije potrese i raskole u stranci – tvrde sagovornici „EuroBlica“.

Potvrdu informacije o pripremljenom izbacivanju Drage Kalabića iz SNSD potražili smo od potpredsednika te stranke Radovana Viškovića, ali nam je on rekao da je sa Kalabićevim statusom „sve regularno“.

– Previše se toj priči daje značaja u medijima. Kalabić je deo kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini RS, a to se najbolje videlo prilikom nedavnom glasanja o zahtevu opozicije da se raspravlja o poverenju Vladi. Nesporno je da postoje određeni sukobi u prnjavorskom SNSD, ali to ne utiče na Kalabićev status u stranci – tvrdi Višković.

Drago Kalabić za „EuroBlic“ takođe tvrdi da ostaje član SNSD, ali ističe da je svestan da odluka o njegovom statusu nije u njegovim rukama.

– Nijednim postupkom nisam se ogrešio o stranački statut, niti sam prekršio stranačke dogovore i disciplinu kada se radilo o glasanjima u Narodnoj skupštini RS. To što imam svoj jasan stav i javno mišljenje o raznim pojavama, pa i o nekim negativnostima u stranci kojoj pripadam, nikom dobronamernom ne bi trebalo da predstavlja problem. Jasno mi je da postoje pojedinci koji bi jedva dočekali da budem isključen iz SNSD, ali verujem da će im ta želja ostati neispunjena – kaže Kalabić.

Juda u Prnjavoru

Poslednji sukobi u prnjavorskom SNSD izazvali su niz zanimljivih komentara visokih funkcionera te stranke na društvenim mrežama.

Posebno zanimljive komentare na Tviteru je ostavljao član Političkog saveta i Glavnog odbora SNSD Srđan Mazalica, koji je poručio da su “članovi SNSD uz Darka Tomaša”, načelnika Prnjavora s kojim, kako je poznato, Kalabić ima izuzetno loše odnose.

Мјесна конференција СНСД Кокори синоћ оштро осудила излазак Драшка Аулића (Кокори) из одборничког клуба у Прњавору. Чланови СНСД уз Томаша.

 

Мјесна конференција СНСД Кокори синоћ оштро осудила излазак Драшка Аулића (Кокори) из одборничког клуба у Прњавору. Чланови СНСД уз Томаша.

U drugom “tvitu”, Mazalica je postavio pitanje “da li je Juda Iskariotski u Prnjavor došao da zaradi svoje srebrnjake”.

Blic

5 iznenađujućih stvari koje mogu da vas oslijepe – i OPASNIJE su za ŽENE

Previous article

DNEVNI HOROSKOP ZA 6. JUN: Jarca će pogoditi ljubav iz vedrog neba, a Raka očekuje nervni slom

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor