Blagić napustio BiH: Ugrožena mi je sigurnost

Stefan Blagić, predsjednik Organizacije “ReStart Srpska”, se, kako tvrdi, zbog ugrožene životne sigurnosti danas odlučio da napusti područje RS, odnosno BiH.

Blagić kaže da nije dobijao prijetnje, ali da se zbog dobronamjernih savjeta da se makne iz ove zemlje odlučio na taj korak.

“Nisam imao nikakve životne prijetnje ili nešto slično, ali su mi ‘dobro obaviješteni prijatelji’ to sugerisali. Svako dobro i nadam se da se vidimo ubrzo naravno na Trgu Krajine”, izjavio je Blagić.

On nam je rekao da ne može otkriti gdje ide zbog svoje sigurnosti, te ukoliko je praćen rad Organizacije “ReStart Srpska” može se pretpostaviti od koga mu je ugrožena sigurnost.

“Slučaj nisam prijavljivao MUP-u RS, a vratiću se nazad kad se situacija smiri”, istakao je Blagić.

On je ranije kao predsjednik ove organizacije u više navrata izvodio ljude na ulicu i organizovao proteste zbog nezadovoljstva, kako kaže, trenutnim stanjem u bh. društvu.

Protestovali su iz više razloga, zbog masovnog odlaska ljudi s ovih prostora, nezaposlenosti, korupcije, kupovine skupocjenih automobila za funkcionere, zbog postavljanja naplatnih kućica u Glamočanima, a u posljednje vrijeme su bili angažovani u slučaju nerazjašnjene smrti mladog Banjalučanina Davida Dragičevića i drugih nerazjašnjenih ubistava u RS, te su tražili ostavke kompletnog vrha MUP-a RS.

nezavisne