BalkanNovosti

Bivšoj švedskoj ministarki smeta karta Republike Srpske

0

Delegacija Evropskog savjeta za spoljne odnose, koju je predvodio potpredsjednik odbora ovog savjeta Karl Bilt, u posjeti je Bosni i Hercegovini, a Bilt se juče u Banjaluci susreo s predstavnicima Republike Srpske.

Uoči susreta, Bilt je na svom zvaničnom Twitter profilu objavio mapu Republike Srpske, što je izazvalo reakcije korisnika ove društvene mreže, među kojima se prva oglasila Aida Hadžialić, bivši ministar za srednjoškolsko i obrazovanje odraslih u Švedskoj. Ona je u odgovoru Biltu napisala:

“Voljela bih da ste postavili fotografiju cijele zemlje i njeno cijelo ime, to je Bosna i Hercegovina”. Bilt je odgovorio da je fotografija zanimljiva sama po sebi, nakon čega se Hadžialićeva ponovo nadovezala.

 

”Brine me da stvara iluziju o statusu Republike Srpske koja nakon svega, proizilazi iz zločina”, napisala je Hadžialić, inače rođena u Foči. Podsjetimo, Hadžialićeva je podnijela ostavku na mjesto minitra za srednjoškolsko i obrazovanje odraslih, nakon što se našla u centru skandala.

Naime, ona je zaustavljena u Kopenhagenu dok je vozila pod dejstvom alkohola. Inače je bila najmlađi ministar u Švedskoj ikada.

(N1)

 

 

Kalabić o incidentu: Došao je iz Prnjavora da provocira, loš sam vozač

Previous article

Vedrana Rudan: U Titovo vrijeme nije se mogao dobiti otkaz, danas se ne može dobiti posao

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan