NovostiRS/BiH

Bivši sekretar Košarkaškog saveza RS prijavljen da je sinu nezakonito “nabacio” stan

0

Policija je Tužilaštvu prijavila Dragoljuba Obradovića (67) iz Banjaluke, bivšeg generalnog sekretara Košarkaškog saveza RS, i njegovog sina Andreja (38), zbog sumnje da su zloupotrijebiili položaj, kao i Dragana Grulovića (58), šefa Područne jedinice RUGIP-a Banjaluka i radnicu RUGIP-a Doris Kremenović (41), koje terete za nesavjestan rad u službi.

Dragoljub se sumnjiči da je bez prethodne saglasnosti nadležnih organa saveza, sa sinom potpisao ugovor kojim mu je omogućio rješavanje stambenog pitanja, lažno ga predstavljajući kao saradnika Saveza, što on nije bio.

Andrej je potpisao i prihvatio ugovor, iako je znao da nije saradnik saveza, a zatim ga sudski neovjerenog dostavio nadležnoj područnoj jedinici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, čime je stekao protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od oko 188.870 KM, za koliko je pričinjena šteta Sportskom savezu.

Radnici Područne jedinice RUGIP-a se sumnjiče da su 22. februara 2016. godine, suprotno Pravilniku o vođenju uloženih ugovora o otkupu stambenih zgrada i stanova, potpisali rješenje o upisu prava svojine u knjigu uloženih ugovora stambenih zgrada i stanova 1/1 u korist Andreja.

U izjavi za “Nezavisne”, Dragoljub Obradović tvrdi da je predmetni stan finansiran od sredstava dobijenih tako što su prodali kuću.

“Mi smo prodali kući i kupili to potkrovlje. Ovo je inat jer je Savez na sudu izgubio sve i jednu parnicu koju sam vodio protiv njih, tako da ne znaju šta će i izmišljaju toplu vodu. Ja u životu jedne marke nisam nikada nikome uzeo”, poručio je Dragoljub Obradović, te negirao da u ovom slučaju ima krivičnog djela.

nezavsine

Super biznis: Veliki prinos bez ijedne mašine

Previous article

Albanac izbo suprugu nasred ulice u Beču

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti