BalkanNovosti

Bivši oficir JNA osuđen zbog regrutovanja terorista

0

Osnovni sud u Uroševcu osudio je Fuada Ramićija na sedam godina zatvora zbog krivičnog djela regrutovanje za terorizam.

Optužnicu protiv Ramićija podiglo je kosovsko specijalno tužilaštvo, prenosi RTS. Optužen je da je 2012. i 2013. regrutovao i organizovao prebacivanje više osoba sa Kosova do ratišta u Siriji, a koje su se priključile jedinicama Islamske države i Al Nusra fronta.

Ramići će ostati u pritvoru, a žalba Apelacionom sudu na današnju presudu moguća je u roku od 15 dana. Navodi se da je on bivši oficir bivše JNA. Službovao je u jedinicama JNA u BiH i Hrvatskoj.

Po izbijanju sukoba, početkom devedestih godina, učestvuje u formiranju Armije BiH. U njoj je komandovao dvema brigadama u petom korpusu. RTS prenosi da je Ramići poslije sukoba u BiH učestvovao u radu samoproklamovanog ministarstva odbrane kosovske vlade u egzilu, a tokom rata na Kosovu bio je angažovan i na terenu.

Nakon rata na Kosovu pokušavao je da se politički angažuje, ali bez vidnog uspjeha. Godinama unazad na Kosovu upravlja organizacijom LISBA, koja propagira vjerski fanatizam. Navodi se da postoje informacije da su ga izraelske vlasti uhapsile i držale u pritvoru mjesec dana pod sumnjom da učestvuje u organizaciji radikalnih islamista, a oslobodile su ga zbog nedostatka dokaza.

nezavisne

Pogledajte kako izgledaju banjalučke klinike na novoj lokaciji FOTO

Previous article

Umro legendarni Žuga iz pjesama Zabranjenog pušenja (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan