Bivša mis na optuženičkoj klupi: Presuda Slobodanki Tošić 2. marta

Slobodanka Tošić, bivša mis fotogeničnosti BiH koja je optužena da je kao član kriminalne grupe Darka Eleza učestvovala u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale rekla je u iznošenju završnih riječi pred sudom kako je besmisleno što se ona dovodi u vezu sa ovim slučajem.

slobodanka-tosic

“Ta situacija već godinama mi dušu razdire. Zbog toga trpi moja porodica jer sestra mi ne može da dobije posao zbog mene. Da jesam kriminalac, proteklih 10 godina bih napravila nešto”, rekla je kroz suze Tošićeva.

Vlado Adamović, njen advokat je rekao kako cilj suđenja nije bilo da se dokaže krivica Slobodanke Tošić, nego da se dokaže krivica u predmetu “Lutka”, dodajući da je ona kolateralna šteta te da bi njena osuda poduprla taj predmet.

Govoreći o navodnom bijegu od zakona advokat je pojasnio da je ona bila bolesna, te da nije imala novaca doći na suđenja, nakon čega je uhapšena.

S druge strane, tužilac Dubravko Čampara smatra kako je Tošićeva zavela Ždralu, kako bi ga namamila u klopku. Prethodno je, kako je rekao, tražila pištolj od Darka Eleza, da sama ubije Ždralu. Kao motiv naveo je zaljubljenost u Darka Eleza.

Kao olakšavajuću okolnost Čampara je naveo Slobodankinu mladost u to vrijeme (19 godina), a u otežavajuće, podmuklost, jer je Ždralu dovela u ljubavnu zabludu. Pokušaj ubistva Đorđa Ždrale desio se 13. aprila 2006. godine. Presuda Slobodanki Tošić će biti izrečena 2. marta.

nezavisne