MagazinZanimljivosti

Bio je beskućnik koji spava na podu WC-a, a sada je MILIONER

0

U vreme dok je sa sinčićem spavao na podu javnog toaleta u San Francisku, Kris Gardner nije mogao ni da sanja da će njegova životna priča biti ovekovečena u holivudskom filmu.

 ujgktkqturbxy82zdhly2nlodkwmzm5oge4ndjjmtllmzm0zmuwztixyy5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Osamdesetih godina prošlog veka Gardner i njegov sin, star dve-tri godine, godinu dana nisu imali krov nad glavom.

U brokerskoj kompaniji u koju je primljen na praksu imao je tako mala primanja da nije mogao da sakupi novac za depozit neophodan da bi iznajmio stan. Tako su 27-godišnji otac i njegov sin spavali gde god su stigli.

Osim u javnom WC-u na železničkoj stanici, spavali su u parkovima, u crkvenom svratištu, ili ispod njegovog radnog stola na poslu, nakon što bi svi zaposleni otišli.

Hranili su se u javnim kuhinjama, a od ono malo novca koji je imao plaćao je jaslice da bi mogao da radi.

Uprkos teškoćama, bio je veoma uspešan na poslu, pa mu je kompanija “Din Viter Rejnolds” (DVR) ponudila stalan posao.

Najzad je mogao da iznajmi stan, a njegova karijera je vrtoglavo napredovala, tako da je 1987. otvorio vlastitu investicionu kompaniju “Gardner rič”.

Holivud zainteresovan za Gardnerovu priču

Foto: Profimedia

Danas ima 62 godine, a njegovo bogatstvo se procenjuje na 60 miliona dolara. Putuje po svetu kao motivacioni govornik i sponzoriše dobrotvorne organizacije za pomoć beskućnicima i grupe koje se bore protiv nasilja prema ženama.

S obzirom na njegovo teško detinjstvo i činjenicu da je bio u zatvoru neposredno pre nego što se zaposlio u DVR, nije ni čudo da se Holivud zainteresovao za njegovu životnu priču. Prema njegovoj autobiografiji “Potraga za srećom” (Pursuit of Happyness) snimljen je istoimeni film, koji je premijerno prikazan 2006. Vil Smit, koji u filmu igra Gardnera, nominovan je za “Oskara” za najbolju mušku ulogu.

Uprkos teškom detinjstvu, Gardner kaže da “ništa ne bi menjao” u životu.

“Preživeo sam patnju kao dete kako moja deca to ne bi morala”, kaže on. “Imao sam pet godina kada sam odlučio da će moja deca znati ko im je otac. Sve ostalo što mi se događalo u životu posledica je mojih ispravnih odluka.”

Rođen u Milvokiju (Viskonsin), Gardner nikada nije upoznao oca. Umesto toga, rastao je u siromaštvu s majkom Beti Džin i očuhom koji je bio alkoholičar i nasilnik. Neko vreme je živeo u hraniteljskoj porodici nakon što je majka iz očaja pokušala da ubije partnera.

Uprkos svemu, majka mu je bila inspiracija.

“Sine, jednoga dana ćeš i ti zaraditi milion dolara”

blic

RIJEŠIO JE DA ZAŽMIRI I ŠUTNE LOPTU Ušao u istoriju: Dao gol iz voleja sa 60 metara! /VIDEO/

Previous article

Bogdan Diklić: Ljudi, nema više Bambija!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin