NovostiSvijet

Bijela udovica na čelu ženskog voda smrti

0

“Bijela udovica” ili Samanta Lutvajt, najpoznatija teroristkinja na svijetu, nalazi se na čelu najopasnije ženske jedinice, koju čini više od 200 udovica, a koje planiraju napade na brojne svjetske mete. Inače, s obzirom na reputaciju koju ima, Lutvajtova je dobila i nadimak “Majka svetog rata”.

20150520205153_306261

Ona je postala poznata svjetskoj javnosti nakon napada na tržni centar u Keniji, a inače je udovica Džermejna Lindzija, koji je učestvovao u napadu na London prije nekoliko godina.

Koliko je njena jedinica opasna, svjedoči i podatak da je njena “najbolja učenica” nedavno izvela samoubilački napad u Mogadišu, kada je ubila 28 ljudi.

Lutvajtova je aktivna pripadnica somalskog Al Šababa i navodno trenutno ima visok položaj u obavještajnoj službi ove terorističke organizacije.

Ona navodno živi sa grupom udovica, svojih učenica, koje obučava za prikupljanje obavještajnih podataka, ali i za izvršenje najgorih napada.

Njene učenice se predstavljaju kao radnice u čajdžinicama, ulične prodavačice ili hotelske radnice. Tako prikupljaju podatke za izvršenje napada.

Njene špijunke takođe prikupljaju i informacije od somalskih vojnika, navodeći ih na razgovor o Al Šababu, a zatim od njih “izvlače” bitne informacije.

Prema pisanju medija, Lutvajtova je, navodno, izuzetno bliska sa Ahmedom Omarom Abu Ubejdom, liderom Al Šababa, iako se ne navodi kakve je prirode ta veza. Inače, Somalka, njena učenica koja se raznijela u “Central hotelu” u Mogadišu, tu je radila kao dugogodišnja recepcionarka, što samo govori da su spremne da čekaju po nekoliko godina dok im se ne ukaže najbolja prilika za napad. A, najbolja prilika je navodno skup visokih zvaničnika, kao što je to bio slučaj tog dana, kada je uspjela da ubije nekoliko političara, među njima i zamjenika gradonačelnika Mogadiša.

Iz somalske obavještajne službe tvrde da Lutvajtova putuje zemljom kao nomad, na kamilama, što je navodno njena maska već nekoliko godina unazad.

“Ono što je problematično jeste da će njena reputacija privući veliki broj mladih žena u njenu jedinicu, što postaje pravi fenomen”, kažu iz somalske obavještajne službe. Lutvajtova je diplomirala na Londonskom univerzitetu, a zadnjih godina se brzo uspela do samog vrha Al Šababa. Somalski obavještajci je smatraju bezobzirnom i inteligentnom.

“Ona je zla osoba, ali izrazito pametan operativac,” navodi se u obavještajnom izvještaju, gdje još stoji;

“Ona koristi djecu za ubijanje nakon što ponudi novac njihovim porodicama. Međutim, sada je suočena s istom sudbinom kao ubijene džihadističke vođe jer operativci NSA i MI6 aktivno sarađuju na njenom hvatanju, bilo žive ili mrtve.” nezavisne.com

Upaljen crveni alarm, obilne padavine 22. i 23. maja

Previous article

Prnjavorski fotos – Ukrina (Kitanovac)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti