BICIKLIMA DO MANASTIRA U UKRINSKOJ DOLINI

UKRINSKA-DOLINA-BISNJA-VELIKA

Vožnjom od manastira Osovica-Srbac do stare crkve brvnare u Palačkovcima-Prnjavor i dalje do manastira Stuplje-Čelinac, danas se završava trodnevna biciklijada u kojoj učestvuje 25 biciklista.Biciklijadu pod nazivom “Biciklima manastirima ukrinske doline” već četvrtu godinu organizuje Turistička organizacija opštine Derventa.UKRINSKA-DOLINA-BICIKLI

 

Biciklisti su vožnju započeli u petak od manastira Dubokovac-Brod.

Direktor Turističke organizacije opštine Derventa Damir Kljajić rekao je da je cilj manifestacije razvoj rekreativnih i sportskih navika kod mladih i upoznavanje o kulturno-istorijskim spomenicima uz rijeku Ukrinu.

“Prvog dana biciklisti su se upoznali o kulturnim i duhovnim vrijednostima manastira Dubokovac. Potom su preko Klakara, Vinske, Žeravca i Dervente stigli do izletišta Patkovača gdje je postavljen kamp i upriličena večera za bicikliste”, naveo je Kljajić.

Drugog dana biciklisti su vozili dionicu od manastira u Donjoj Bišnji do manastira u Donjem Detlaku i potom do manastira Osovica u opštini Srbac.

Značajan doprinos biciklijadi dali su sponzori i logistička podrška – opština Derventa, derventski Dom zdravlja, Garnizon, preduzeće “Komunalac”, pekare “Lug” i “Kosjer-Kljajić”, tržni centri “Kort” i “Đurić”, Rade Kojić, te opština Brod i opštinska Turistička organizacija. srna